COPA AMÈRICA
Esports Futbol 09/07/2011

Alexis Sánchez marca en l'empat entre l'Uruguai i Xile a la Copa Amèrica (1-1)

Álvaro Pereira ha inaugurat el marcador per l'Uruguai, però l'entrada de Valdivia ha dotat de criteri el domini xilè i Alexis Sánchez ha fet el definitiu 1-1

Marcel Sanromà
2 min
Alexis Sánchez celebra el gol davant l'Uruguai

BarcelonaPer fi hem vist un bon partit a la Copa Amèrica. L'Uruguai i Xile han empatat en un partit intens que ha viscut els seus millors minuts a la segona part. Alexis Sánchez, pretès pel Barça, ha jugat un bon partit i ha anotat el gol de l'empat xilè, tot i que en molts moments ha hagut de baixar a recollir pilotes al centre del camp per culpa de la baixa per lesió de Matías Fernández. La "celeste", en canvi, pot agrair en bona part el no haver perdut aquesta nit en la gran actuació del porter Muslera.

La primera part l’ha dominat, tímidament, Xile, que ha disposat de bones ocasions per marcar. Gràcies a un bon xut de Vidal des de la frontal que ha marxat alt, o en una pilota massa creuada de Beausejour abans del descans. Però les millors les ha tingut l'Uruguai. Primer, Luis Suárez ha enviat alt un fort xut que ha fregat el travesser i després Forlán ha rematat, de cap, massa fluix després d'un error de la defensa xilena.

La primera part ha acabat amb Xile reclamant un possible penal de Cáceres sobre Jiménez, un dels jugadors més actius avui al conjunt que dirigeix Carlos Borghi. Passat el descans, semblava que la segona part continuava com havia acabat la primera, però als vuit minuts Suárez ha enviat una passada determinant a Álvaro Pereira que, des de la frontal de la petita i a la mitja volta, ha afusellat Bravo per fer l'1-0.

Feia la sensació que l'Uruguai, amb el gol, havia tocat la tecla per guanyar el partit, però l'entrada del 'Mag' Valdivia a Xile ha donat sentit al seu atac. El propi Valdivia ha iniciat pocs minuts després la jugada que ha culminat Alexis Sánchez amb el gol de l'empat als 20 minuts, després d'una passada de Beausejour.

Tot i que Tabárez ha intentat revitalitzar l'Uruguai fent entrar Lodeiro, Xile ha pogut mantenir el seu domini fins al final, però no aconseguia fer el segon gol. Al final les dues seleccions han donat per bo l'empat. Així els xilens sumen quatre punts i tenen pràcticament assegurada la classificació, mentre que la “celeste” es queda amb dos punts i haurà de buscar la victòria davant Mèxic.

Fitxa tècnica:

Uruguai: Muslera, Maxi Pereira (Lodeiro, 77'), Lugano, Coates, Cáceres, Pérez, Arévalo Ríos (Eguren, 85'), Álvaro Pereira, Cavani (Álvaro González, 45'), Forlán i Luis Suárez.

Xile: Bravo, Contreras, Ponce, Jara (Valdivia, 60'), Isla, Medel, Vidal, Beausejour (Carmona, 74'), Luis Jiménez, Alexis Sánchez i Suazo (Paredes, 74').

Gols: 1-0 (53'), Álvaro Pereira. 1-1 (65'), Alexis Sánchez.

Àrbitre: Carlos Amarilla (Paraguai) Targetes grogues: Pereira (12'), Suárez (37'), Cáceres (49'), Álvaro González (82') i Coates (87') per l'Uruguai i Pablo Contreras (24'), Jara (37'), Alexis Sánchez (58') i Vidal (70') per Xile.

stats