Lliga de Campions
Esports Futbol 07/12/2011

El València no pot superar el Chelsea i s'haurà de conformar amb la Lliga Europa

El conjunt xe necessitava guanyar o empatar amb gols a Londres, però en un partit gris i amb moltes errades, els homes d'Unai Emery han acabat caient per 3-0

Martí Molina
2 min
Drogba xuta davant l'oposició de Rami.

BarcelonaEl València necessitava guanyar o empatar amb gols al camp del Chelsea per continuar a la Champions. Però en un partit gris i amb moltes errades, els homes d'Unai Emery han acabat caient per 3-0 (dos gols de Drogba i un de Ramires) i han dit adéu a la màxima competició europea de clubs. Ara, el conjunt xe s'haurà de conformar participant a la Lliga Europa.

La victòria dels anglesos els ha donat la primera posició del grup E. Tot plegat perquè el Bayer Leverkusen, que arribava a l'últim partit com a primer, només ha pogut empatar al camp del Genk a un gol en un enfrontament on els locals han dut la iniciativa al marcador fins ben entrada la segona meitat.

Al grup F, l'Olympique de Marsella s'ha classificat in extremis per a la següent ronda després de marcar dos gols al camp del Dortmund als últims minuts de l'enfrontament i acabar guanyant el partit (2-3). El damnificat ha estat l'Olimpiakos que entrena Ernesto Valverde, que ha caigut eliminat tot i guanyar l'Arsenal (3-1).

En l'últim dels grups que s'han acabat aquest dimarts, el G, el Zenit ha aconseguit classificar-se després d'un meritori empat a zero al camp del Porto (0-0). Aquest resultat deixa fora de la Champions el conjunt lusità. El primer de grup ha estat l'APOEL Nicosia, tot i perdre contra el Xakhtar Donetsk.

Últim dia de la fase de grups

Aquest dimecres es coneixeran els últims classificats per la següent ronda de la Champions. El Madrid s'acomiada del grup D amb un partit de tràmit al camp de l'Ajax –els de Mourinho ja estan classificats com a primers de grup. Per això, el portuguès reservarà els seus titulars per al clàssic del dissabte. En canvi, no serà un partit tan plàcid per als holandesos, ja que necessiten empatar per assegurar-se el passi a vuitens. Tot i així, l'equip de Frank de Boer també pot classificar-se perdent, si el Lió no goleja al camp del Dinamo de Zagreb –que ja està eliminat.

D'altra banda, el Vila-real diu adéu a la Champions al Madrigal contra el Nàpols. Els de la Plana ja estan eliminats i busquen una victòria de prestigi contra un equip que s'hi juga la classificació. L'altre partit del grup A enfronta el Manchester City i el Bayern, que ja té assegurat el primer lloc.

El grup B és el més emocionant de tots. L'Inter ja és primer, però els altres tres grups tenen opcions de quedar segons. Tot es definirà aquest vespre, en els partits Inter-CSKA i Lille-Trabzonospor.

Per últim, el Benfica ja està classificat al grup C, però no com a primer de grup. Els portuguesos asseguraran el lideratge si derroten el Galati, mentre que el Manchester United necessita puntuar a Basilera per no quedar fora dels vuitens de final.

stats