FUTBOL
Esports Futbol 15/05/2011

El València acaba tercer i el Llevant es salva a Mestalla (0-0)

El derbi valencià ha començat amb molta intensitat i amb una primera part vibrant, però en el segon temps, els dos equips s'han calmat i han signat l'empat

Efe
3 min
Els jugadors del Llevant celebren la permanència a Primera Divisió.

ValènciaValència i Llevant han empatat a zero a Mestalla en un derbi en què l'equip local s'ha assegurat la tercera posició de la Lliga i en què el Llevant ha aconseguit la permanència a Primera Divisió al camp del rival de la seva ciutat i gràcies als resultats d'altres partits.

Ha estat una trobada amb dues parts diametralment oposades, ja que la primera ha estat una veritable batalla i la segona s'ha disputat un cop signada la pau per les dues bandes. Els dos equips han sortit molt accelerats i des del principi s'han produït molts xocs, massa faltes i les targetes, més que el joc, s'han convertit en protagonistes d'un partit aspre i ple de topades.

La jugada clau del partit s'ha produït en el minut 22 quan Xisco Nadal ha fet caure, a terreny del Llevant, per darrere a Soldado i l'àrbitre l'ha expulsat, en una decisió molt protestada pels jugadors de l'equip visitant.

A partir d'aquest moment, Luis García ha deixat només en atac Caicedo per davant de dues línies de quatre i el domini ha passat a ser del València, que ha jugat fins al descans molt a prop de la porteria de Munúa, encara que sense trobar espais per crear ocasions de gol ja que la defensa del Llevant, molt acompanyada, no deixava buits.

El València feia circular la pilota amb possessions llargues i estava sempre prop de l'àrea rival, però les seves accions d'atac eren inofensives. Poc abans del descans, en una de les poques arribades del Llevant a la porteria de César, Caicedo ha enviat la pilota al pal, en què ha estat l'ocasió més clara del seu equip i l'última d'una primera part, que ha acabat amb els nervis a flor de pell ja que poc abans havia estat expulsat l'entrenador visitant.

Amb bastant menys pulsacions han saltat els dos equips al terreny de joc després del descans. Ha estat l'única diferència que hi ha hagut perquè la pilota ha seguit en poder del València, que jugava prop de l'àrea del Llevant, equip que esperava trobar una oportunitat de marcar a la contra o en un pilota parada.

La intensitat del partit no ha tingut a veure amb la de la primera meitat i l'agressivitat ha deixat pas a un joc més assossegat i marcat, a mesura que passaven els minuts, pels marcadors de la resta estadis. Mentre el València només havia de mirar en direcció al Vila-real-Reial Madrid del Madrigal, la calculadora era imprescindible per barrejar les opcions de permanència del Llevant.

Sobre el terreny de joc, el València no trobava la manera d'obrir la defensa d'un equip que es limitava a mantenir ordenat, a no deixar escletxes i a tractar de, amb un home menys, que el temps jugués a favor seu. L'últim al·licient del partit ha estat l'entrada de Vicente per part del València per disputar els seus últims minuts a Mestalla. A partir d'aquest moment només restava estar pendent que no saltés la sorpresa amb un gol per part d'algun dels dos equips.

En els minuts finals no han faltat les esbroncades ni algun tímid "que es besin", encara que en el minut 89 Mata ha enviat una pilota al pal de la porteria de Munúa, quan el Llevant ja no sortia de la seva parcel·la i al partit només li calia escoltar el xiulet final i l'alegria dels granotes a la seva conclusió.

València: César, Migue, Dealbert, Ricardo Costa (Tino Costa, m.68), Mathieu (Jordi Alba, m.56), Albelda, Banega, Joaquín, Jonas (Vicente, m.75), Mata i Soldado.

Llevant: Munúa, Javi Venta, Ballesteros, Nano, Juanfran, Pallardó (Gorka Larrea, m.85), Xavi Torres, Iborra, Xisco Nadal, Valdo (Cerra, m.90) i Caicedo (Stuani, m.77).

Àrbitre: Fernando Teixeira Vitienes col·legi càntabre). Ha amonestat pel València a Mathieu i Banega i pel Llevant a Caicedo i Iborra. Va expulsar amb vermella directa al llevantinista Xisco Nadal (m.22) i a l'entrenador Luis García Plaza (m.44).

stats