Vila-real
Esports Futbol 11/12/2010

El Vila-real perd al camp del Getafe tot i jugar la segona part amb un home més (1-0)

En un partit molt ordenat, els de La Plana han estat superiors al primer temps, però no han pogut foradar la defensa del Getafe tot i tenir superioritat numèrica

Nilmar (esquerra) cau per l'entrada d'Albín davant la mirada de Rafa López

BarcelonaUn gol de l'uruguaià Juan Albína, a l'últim minut de partit, ha permès al Getafe emportar-se els tres punts, a casa i contra el Vila-real, tot i haver jugat durant més de 45 minuts amb un futbolista menys per l'expulsió del “Cata” Díaz. Una victòria, la tercera consecutiva dels de Michel a la lliga, que l'apropa a la zona europea.

Els dos entrenadors han plantejat un partit ordenat: el Getafe tancant bé al darrera i el Vila-real buscant obrir joc per les bandes. Qui dominava la pilota eren els visitants, i també qui han tingut les ocasions més clares de gol, encara que sense encert. Tot i això, els madrilenys també han tingut opcions d'inquietar la porteria de Diego López, encara que d'una manera més inofensiva.

Però aquest ordre es trencava més enllà de la mitja hora de joc: el mig del camp desapareixia i se succeïen els contraatacs d'un i altre equip. I en un d'aquests, Nilmar ha rebut una pilota a l'espai, i quan estava a punt d'entrar a l'àrea ha estat caçat pel Cata Díaz, que ha estat expulsat per ser l'últim defensa del Getafe.

Semblava que amb aquesta circumstància els de La Plana, que ja havien estat superiors al primer temps, dominarien a plaer durant el segon temps. Però no ha estat així. Míchel ha optat per ajuntar les línies, esperar al darrera amb paciència, i sortir al contraatac amb rapidesa però sense descuidar mai la defensa. Així, mentre el Getafe trobava la porteria visitant, el Vila-real no aconseguia inquietar la de Codina.

Semblava que el partit acabaria sense gols, i més després que l'àrbitre, Paradas Romero, anul·lés injustament un gol al Getafe, al minut 87, al considerar que Miku estava en fora de joc. Però quan es complia el temps reglamentari, Pedro Ríos centrava des de la dreta, Casquero deixava amb el cap per Albín, que baixava la pilota i superava Codina d'un xurt creuat; una jugada que, a més, ha suposat l'expulsió del jugador del Getafe, al veure la segona groga per treure's la samarreta mentre celebrava el gol.

Després d'aquesta derrota el Vila-real, fins ara tercer, pot perdre aquesta posició en benefici de l'Espanyol, sempre i quant els de Pochettino aconsegueixin la victòria al camp de l'Athletic Club de Bilbao.

1 Getafe – 0 Vila-real

GETAFE: Codina; Miguel Torres, "Cata" Díaz, Marcano, Mané; Parejo (Casquero, 82'), Víctor Sánchez; Pedro Ríos, Manu (Albín, 68'), Gavilán (Rafa, 45'); Miku.

VILA-REAL: Diego López; Ángel, Marchena (Catalá, 70') Musacchio, Capdevilla; Bruno, Senna; Cazorla (Montero, 75'), Borja, Cani (Marco Rubén, 52'); Nilmar.

ÀRBITRE: Paradas Romero (col·legi andalús). Targetes grogues a Mané (17'), Víctor Sánchez (20'), Miku (42') i Bruno (47'). Targetes vermelles al "Cata" Díaz (41') i Albín per doble groga (78' i 89').

GOL: 1-0 (90') Albín

ESTADI: Coliseum Alfonso Pérez de Getafe, uns 10.000 espectadors.