Vila-real
Esports Futbol 18/04/2011

El Vila-real vol sentenciar la quarta posició contra un Saragossa que torna a estar en zona de descens

Els groguets arriben al partit després d'encaixar dues derrotes consecutives a la Lliga, tot i que compensades per la classificació a semifinals de l'Europa League

Redacció
2 min
Europa League

Vila-realVila-real i Saragossa tanquen la jornada en un partit en què els locals busquen sentenciar la quarta posició a la Lliga, mentre que el Saragossa necessita sumar els tres punts per sortir de la zona de descens.

Els groguets arriben al partit després d'encaixar dues derrotes consecutives a la Lliga, tot i que compensades per la classificació a semifinals de l'Europa League. Així, l'equip castellonenc arriba a aquest xoc amb la sensació que després de la derrota del Sevilla aquest dissabte a Getafe, una victòria suposaria donar un pas clau.

Juan Carlos Garrido, tècnic del Vila-real, podrà comptar amb la majoria dels seus jugadors, almenys amb tots els habituals. Seguirà amb les baixes de Gonzalo Rodríguez, Marcos Senna o Ángel López, tots ells fora de l'equip per lesions de llarga durada.

La novetat respecte a l'últim partit oficial és la tornada de dos futbolistes clau com Cazorla i Nilmar, ja que ambdós van descansar en competició europea dijous perquè estaven sancionats.

En l'àmbit esportiu, l'única incògnita és saber si Carlos Marchena continuarà en la defensa o tornarà al centre del camp. Tot sembla indicar que Marchena seguirà darrere, fet que permetria la continuïtat de Javier Matilla o la tornada de Borja Valero al doble pivot, amb opcions perquè també Cani pugui ser a l'equip.

D'altra banda, el Saragossa arriba al partit necessitat de sumar els tres punts, i més després que el Màlaga aconseguís la victòria. Els aragonesos tenen l'obligació de guanyar tots els partits que li resten a la Romareda per aconseguir la salvació, perquè si falla en algun podria condemnar-se al descens. Per això la plantilla és conscient que, davant un possible error a casa, cal arrencar punts lluny del seu estadi.

Tot i que el Vila-real, pel seu potencial, no sembla un rival gaire propici per obtenir el que no ha aconseguit davant enemics de menys qualitat, els jugadors de l'equip aragonès s'aferren al fet que l'estadi del Madrigal ja no sembla el fortí inexpugnable que va ser durant la primera volta de la competició.

Per a aquest enfrontament el tècnic Javier Aguirre recupera el txec Jiri Jarosik, un cop complert el partit de sanció, i també podrà comptar amb l'holandès Said Boutahar, superades les molèsties que ha arrossegat tota la setmana i que amb prou feines li han permès entrenar-se. Per contra, comptarà amb la baixa ja coneguda de l'italià Matteo Contini.

És probable que el preparador mexicà pugui variar el seu habitual sistema 4-1-4-1 per un 5-3-2 davant del conjunt de Juan Carlos Garrido, ja que aquest últim li va donar un bon resultat i va ser efectiu al Camp Nou contra el Barça, malgrat la derrota.

L'elecció d'aquest sistema obeiria a les similituds que té el joc del "submarí groc" amb el del conjunt català i al fet que el seu perfil ofensiu es desenvolupa més pel centre de l'atac que per les bandes.

Si finalment Aguirre optés per continuar amb el seu habitual sistema hi hauria diversos dubtes, com la possible entrada del senegalès Guirane N'Daw en la línia de mitjos per Boutahar i la de Parets per Obradovic, mentre que Jarosik deixaria a la banqueta, probablement, el paraguaià Paulo Da Silva.

Si, en canvi, es decideix per utilitzar tres centrals, Jarosik tornaria a l'alineació, Obradovic tindria opcions de ser titular al lateral esquerre i el dubte estaria entre Bertolo i Boutahar.

stats