Vila-real - Almeria
Esports Futbol 03/01/2011

El Vila-real derrota amb facilitat l'Almeria i es referma en la tercera plaça (2-0)

L'equip andalús no va tenir cap opció mentre Burno Soriano es feia l'amo del mig del camp groguet. Fins i tot l'àrbitre es va empassar un penal sobre Cani

El davanter del Vila-real Rossi amb el defensa de l'Almeria Marcelo Silva.

Vila-realEl Villa-real es referma una mica més en la tercera plaça de la classificació de Primera Divisió gràcies a la seva solvent victòria sobre l'Almeria amb gols de Catalá i del madrileny Borja Valero. Aquest resultat, unit a la derrota de l'Espanyol a Mestalla, permet als groguets situar-se a cinc punts del tercer classificat, el València.

El partit va començar molt igualat. El Vila-real i l'Almeria es temptejaven per veure quins eren els punts dèbils del rival, per la qual cosa va caldre esperar fins al minut 20 per veure la primera gran ocasió de la trobada. Cazorla va arreplegar la pilota a la frontal de l'àrea i va deixar anar un xut d'esquerra que Diego Alves no va poder aturar, i Giuseppe Rossi va aprofitar el refús del porter per enviar la pilota fregant el pal.

En la jugada següent va arribar el gol que va inaugurar el marcador. Al minut 22 de joc una falta lateral centrada amb mestria per Borja Valero va acabar a la xarxa després d'un precís cop de cap del canterà José Manuel Catalá, que es va estrenar com a golejador a la Lliga en el partit en què tornava a la titularitat.

En el minut 42 va arribar la jugada polèmica de la trobada. Cani va caure a l'àrea per una possible empenta de Michel, però el col·legiat Iglesias Villanueva no va interpretar la pena màxima malgrat que el defensa de l'Almeria es va oblidar de jugar la pilota.

La millor ocasió per a l'Almeria en aquest primer acte la va tenir Corona a les seves botes al tall del descans, amb una falta en el pic de l'àrea que es va trobar amb una magnífica estirada de Diego López.

La segona meitat no va poder començar millor per als interessos grocs. Borja Valero va executar de manera impecable un lliure directe a la frontal de l'àrea i la pilota va acabar allotjant-se en la xarxa per tota l'esquadra (min 57).

El Villarreal estava millor plantat al camp sota la batuta d'un immens Bruno Soriano, que sustentava l'equip mentre Borja Valero, Cani i Cazorla feien diableries entre línies. Precisament el centrecampista asturià va ser el següent a provar fortuna amb un potent tir llunyà que es va trobar amb el guant de Diego Alves, que va realitzar una gran parada a mà canviada.

Vila-real: Diego López; Ángel, Gonzalo, Català, Capdevila; Bruno, Borja Valero, Cani, Cazorla (Matilla, min. 70); Rossi (Altidore, min. 83) i Marco Ruben (Jefferson Montero, min. 78).

Almeria: Diego Alves; Míchel, Marcelo Silva, Carlos García, Juanma Ortiz; Mo, Bernardello; Piatti (Ortiz, min. 84), Corona (Ulloa, min. 61), Crusat (Goitom, min. 73); Uche.

Gols: 1-0. Min. 22: Català. 2-0. Min. 57: Borja Valero.

Àrbitre: Iglesias Villanueva (col·legi gallec). Va amonestar el local Marco Ruben (25'), així com els visitants Diego Alves (54'), Carlos García (63'), Bernardello (76') i Juanma Ortiz (88').