Futbol
Esports Futbol 07/09/2011

Xavi i Villa marquen en el partit de la classificació d'Espanya per l'Eurocopa del 2012 (6-0)

Quatre blaugranes han sigut titulars aquesta nit (Villa, Xavi, Iniesta i Busquets), i Cesc i Thiago han sortit a la segona meitat

Albert Solé
David Villa celebra amb Mata i Thiago un dels seus dos gols contra Liechtenstein.

BarcelonaLa selecció espanyola ha solucionat sense problemes el tràmit contra la dèbil Liechtenstein i l'ha golejat sense contemplacions (6-0). D'aquesta manera els homes de Vicente del Bosque ja s'han classificat matemàticament per a l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna del 2012. Els gols han ser obra de Negredo (2), Xavi, Sergio Ramos i David Villa (2). L'asturià, que al març ja va superar a Raúl com a màxim golejador de la selecció, ja suma 49 gols amb la roja.

Quatre blaugranes titulars

Dels nou jugadors del Barça que havia convocat Del Bosque per a l'amistós de divendres a Suïssa contra Xile i per partit oficial a Logroño, avui han sigut titulars quatre: Busquets (90 minuts), Xavi (45'), Iniesta (90') i Villa (90'). El de Badia, a més, ha jugat de defensa central, igual que al Barça, per les baixes de Piqué i Puyol. A la segona part ha sortit Cesc (45') per Xavi, i Thiago (36').

Xavi, millor que Raúl González

L'exjugador del Madrid Raúl González (Schalke 04) tenia fins avui l'honor ser el jugador de camp amb més partits internacionals. De fet, si Luis Aragonès no l'haguès deixat fora de l'Eurocopa de 2008 ho seguiria sent, però es va plantar amb els 102 partits. Xavi ha jugat el seu partit 103 amb Espanya, i el de Terrassa només té davant seu a dos porters, Iker Casillas (124 amb el d'ahir) i Andoni Zubizarreta (126).

La França d'Abidal empata a Romania

En l'altre partit de classificació per a l'Eurocopa 2012 en què participava un jugador del Barça, la França d'Abidal no ha passat de l'empat a zero amb Romania. Els francesos haurien fet un pas quasi definitiu per la classificació si haguessin guanyat, però el 0-0, en un mal partit, permet a Bosnia-Herzegovina a empatar-los en el lideratge del grup F després de vèncer per la mínima a Bielorrússia (1-0). Èric Abidal ha jugat els 90 minuts.

Ficha técnica:

6 - España: Iker Casillas; Sergio Ramos (Thiago, m.55), Busquets, Raúl Albiol, Arbeloa; Xabi Alonso, Xavi (Cesc, m.46), Iniesta; Mata, Villa i Negredo (Llorente, m.62).

0 - Liechtenstein: Jehle; Ritzberger, Martin Stocklasa, Michael Stocklasa, Rechsteiner; Thomas Beck (Hanselmann, m.89), Martin Büchel (Kieber, m.82), Wieser (Hasler, m.72), Mario Frick, Burgmeier i David Hasler.

Gols: 1-0, m.33: Negredo. 2-0, m.37: Negredo. 3-0, m.44: Xavi 4-0, m.52: Sergio Ramos. 5-0, m.60: Villa. 6-0, m.79: Villa.

Àrbitre: Harald Lechner (AUS). TG: a Burgmeier (78') i Hasler (89').

Incidències: Las Gaunas, 16.000 espectadors.