Esports Futbol 19/09/2012

El Bayern supera el València tot i l'esforç final de Valdez (2-1)

Tot i el gol tardà del davanter paraguaià, els alemanys s'han mostrat molt segurs i han mantingut el control del partit en tot moment

Jordi Mestre
Franck Ribéry, del Bayern, pugna per una pilota amb el valencianista Tino Costa

BarcelonaEl Bayern de Munic ha derrotat per 2-1 al València en el partit corresponent a la primera jornada del Grup F de la Champions League. Els bavaresos han sortit amb el jove Toni Kroos a la mitjapunta, acompanyat a les ales per Franck Ribéry i Arjen Robben, i amb la parella Bastian Schweinsteiger-Javi Martínez al mig del camp. És el primer cop que el jugador basc és titular en un partit oficial. El València, per la seva part, s'ha plantat sobre el camp amb dues línies de quatre: davant, el brasiler Jonas era l'encarregat de connectar amb Roberto Soldado. Els bavaresos han disposat de la majoria d'ocasions durant la primera meitat: el primer gol del partit ha arribat en una jugada de transició dels alemanys, quan Schweinsteiger ha culminat una assistència de Robben amb un fort xut al minut 38.

A la segona meitat, Jupp Heynckes ha substituït Ribéry per l'alemany Thomas Müller. El partit, però, no ha canviat sensiblement, i el Bayern ha continuat gaudint de la possessió i del control del matx. Mauricio Pellegrino ha fet entrar el paraguaià Nelson Valdez per Jonas: al mateix minut, Mario Mandzukic ha entrat per Pizarro al bàndol contrari. Poc després, i probablement amb la intenció d'afegir cames fresques per preservar el resultat, el tècnic dels alemanys ha canviat Javi Martínez per Luiz Gustavo. Per pal·liar la falta de profunditat de l'equip valencianista, Pellegrino ha apostat per fer entrar Jonathan Viera. Tot i la intenció, el Bayern ha seguit dominant i ha doblat el seu avantatge gràcies a un gol de Kroos al minut 76. Al temps afegit, Valdez ha aconseguit reduir distàncies en rematar una centrada de Tino Costa, però el Bayern ha respost ràpidament, provocant un penal i l'expulsió de Rami per mitjà de Robben. Diego Alves, però, ha aturat el llançament de Mandzukic. No hi ha hagut temps per més i l'àrbitre ha xiulat pocs segons després el final del partit.

FC Bayern: Neuer; Lahm, Badstuber, Dante, Boateng; J. Martínez (L. Gustavo, 69'), Schweinsteiger; Robben, Kroos, Ribéry (Müller, 46'); i Pizarro (Mandzukic, 63').

València CF: D. Alves; Cissokho, Rami, R. Costa, J. Pereira; Feghouli, T. Costa, Parejo, Guardado (J. Viera, 71'); Jonas (Valdez, 63') i Soldado (Barragán, 88').

Gols: Schweinsteiger, 1-0 (38'), Kroos 2-0 (76'), Valdez (92').

T. Grogues: Tino Costa (75'), Rami (82' i 93'), R. Costa (85').

T. Vermelles: Rami (93')