FUTBOL
Esports Futbol 16/01/2012

Segons el cap d'esports de 'El País', des de l'últim clàssic Cristiano Ronaldo està "moix, crispat i erràtic"

José Sámano diu que al Bernabéu s'espera al portuguès "com el que és –un futbolista formidable– i el que ha de ser –un mosqueter de luxe. No com a Cristiano Ronaldo Futbol Club"

Ara
1 min
Cristiano Ronaldo, en un moment del partit contra el Mallorca. JAIME REINA / AFP PHOTO

BarcelonaEl cap d'esports del diari El País, José Sámano, explica en el seu article d'aquest dilluns a l'edició impresa que, a l'espera d'un altre clàssic "apocalíptic", l'últim partit entre blaugranes i blancs va deixar molt tocat Cristiano Ronaldo, "moix, crispat i erràtic des de llavors".

"A CR hauria de preocupar-li més despertar admiracions que enveges", diu Sámano, que afegeix: "No hi haurà Ronaldo més enlairat que aquell que sigui capaç de liderar el seu equip fins el triomf global, no el que simplement es quedi al 'meliquisme' de les estadístiques particulars". Sámano adverteix Cristiano. "En el futbol, les individualitats perden valor si no contribueixen a l'èxit col·lectiu".

El cap d'esports del rotatiu estatal compara Cristiano Ronaldo amb Messi: "Messi gestiona els seus capricis sense sonats greuges pels seus companys al camp. Goleja, assisteix, llença parets i les torna, festeja els seus gols sense dissimular, sense vendettes amb la grada, i no es fa el ronsa en les celebracions dels altres. A la gespa és el líder indiscutible i tots ho admeten perquè ell és conscient del mutu benefici: Xavi millora Messi, i Messi engrandeix Xavi".

Sámano deixa entreveure la raó per la qual els aficionats blancs xiulen Cristiano a l'estadi blanc. "El Bernabéu l'espera com el que és –un futbolista formidable– i el que ha de ser –un mosqueter de luxe–. No com a Cristiano Ronaldo Futbol Club", conclou.

stats