Esports Futbol 19/01/2012

Les cinc grans crítiques que el madridisme fa a Mourinho

Després d'un nou desencís, el madridisme, que l'estiu del 2010 es va entregar a José Mourinho per intentar posar fi a la superioritat del Barça, comença a ser crític amb l'entrenador portuguès

Ara
2 min
José Mourinho.

BarcelonaDesprés d'un nou desencís, el madridisme, que l'estiu del 2010 es va entregar a José Mourinho per intentar posar fi a la superioritat del Barça, comença a ser crític amb l'entrenador portuguès. Cinc són els gran pecats que, segons l'entorn blanc, ha comès el tècnic.

1. Estratègia excessivament defensiva

José Mourinho va tractar d'imitar la tàctica ultradefensiva amb la qual l'Inter de Milà va eliminar el Barça va dos anys. El resultat va ser molt diferent. Alfredo Relaño, director de l'As, titula la seva columna diària "Mourinho s'extravia contra el Barça" i critica la tàctica del tècnic portuguès: "Sis per contenir, tres per contraatacar".

2. Violència dels jugadors

José Samano ho deixa clar en el titular de la seva crònica a El País: "El Madrid s'embruta per no res". Juanma Trueba afegeix a l'As que "algú del club hauria d'entendre que aquestes mesquineses no fan sinó abrillantar la virtut del Barça". Al mateix diari Tomás Roncero defineix la trepitjada de Pepe a Messi com "Pepecidi". "M'avergonyeix l'actitud de Pepe, indigna d'un futbolista del Madrid". Roberto Palomar ho resumeix al Marca: "Pepe no pot continuar portant aquesta samarreta".

3. Alineació sorprenent

José Mourinho, que tenia la baixa de Di María, va sorprendre tothom posant d'inici Altindop i Carvalho contra el Barça. Alfredo Relaño defineix l'onze com a "sorprenent". Segons José Samano (El País), "Mourinho va rescatar Carvalho, absent des del 27 de setembre, va utilitzar Altintop, del qual no hi havia rastre des del seu fitxatge a l'estiu, va exiliar Marcelo, el lateral més ofensiu, i va avançar Pepe a la barricada central en detriment d'Özil o Callejón".

4. Actitud derrotista

El Barça té guanyada la moral al Reial Madrid. Tomás Roncero reclama "11 Juanitos" a l'AsAs, on qualifica la imatge dels futbolistes del Reial Madrid de "depriment". El periodista recorda que abans els futbolistes del conjunt blanc "mossegaven com si fossin un pitbull que no hagués tastat res en tres dies" i ara s'han acomodat.

5. Pèrdua de valors

Un dels periodistes més crítics amb José Mourinho és Santiago Segurola, que escriu al Marca que "el Madrid va trair la seva història". Julián Ruiz utilitza la seva columna a El MundoEl Mundo per recordar que l'entrenador portuguès necessita "anar al psiquiatra".

stats