Esports Futbol 10/03/2015

El Madrid passa ronda, però no evita el ridícul (3-4)

El Schalke 04 s'ha quedat a un gol de capgirar l'eliminatòria

Ikas Casillas i Toni Kroos / EFE

BarcelonaEl Reial Madrid ha eliminat aquest dimarts el Schalke 04, però no ha evitat el ridícul de perdre a casa (3-4) i ha augmentat els dubtes que el seu joc està generant des de fa unes setmanes. De fet, tot i classificar-se per disputar els quarts de final de la Lliga de Campions, l’equip blanc ha estat xiulat pels seus aficionats, que no han entès la passivitat dels seus jugadors contra un rival alemany que mai s'ha rendit.

Obsessionat per mantenir una disposició de 4-3-3 que mantingui el protagonisme dels seus tres davanters, Carlo Ancelotti ha perdut el control d’un equip que no domina el mig del camp i pateix com mai en defensa. El Schalke 04 ha marcat quatre gols, però n'ha pogut fer més ja que ha disposat de moltes i bones oportunitats per superar un Iker Casillas poc concentrat. L’apatia d’alguns jugadors del Reial Madrid no ha ajudat a treure un partit de tornada que havia de servir per curar ferides i recuperar l’optimisme.

Fluchs i Huntelaar han avançat el Schalke 04 dues vegades en la primera meitat, però Cristiano Ronaldo ha aconseguit enviar el partit al descans amb el marcador empatat a dos. El davanter portuguès s'ha apuntat dos gols de cap tan contundents com decisius.

El pas pels vestidors no ha millorat al joc d’un Reial Madrid que, ja a la segona meitat, ha recuperat Luka Modric per intentar equilibrar el seu centre del camp. L’organització i el posicionament dels jugadors de l’equip blanc, en canvi, ha estat pèssim, farcit de dubtes. Tot i això, el conjunt local ha cregut sentenciar l’eliminatòria amb un gol de Karim Benzema, però Sané ha tornat a equilibrar el marcador i a fer dubtar els seguidors del vigent campió de la Lliga de Campions.

Huntelaar ha marcat el quart gol visitant a cinc minuts del final, generant pànic al Santiago Bernabéu. Iker Casillas ha evitat el cinquè gol visitant amb una bona intervenció a un minut del final. El Madrid ha acabat com els equips petits, allunyant les pilotes de la seva àrea i esperant el xiulet final.

El Porto elimina el Basilea (4-0)

El Porto, que ha superat el Basilea (4-0), ha aconseguit el bitllet per disputar els quarts de final amb molta més facilitat. L’únic contratemps local ha tingut a veure amb Danilo, que ha abandonat el camp en ambulància després de donar-se un cop contra el seu porter, Fabiano.