Eurocopa
Esports Futbol 02/07/2012

SI demana als jugadors catalans de 'la roja' que donin la prima a fins socials

Uriel Bertran, secretari general de Solidaritat Catalana, enviarà una carta als jugadors, que rebran 300.000 euros lliures d'impostos per haver guanyat l'Eurocopa

Efe
2 min
Els jugadors del Barça, celebrant l'Eurocopa

BarcelonaEl secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha demanat aquest dilluns als futbolistes catalans que han jugat amb la selecció espanyola de futbol la final de l'Eurocopa 2012 que donin la prima de 300.000 euros que han percebut a "fins socials".

Uriel Bertran ha anunciat en una roda de premsa que el seu partit enviarà una carta als jugadors catalans, "o que juguen a clubs dels Països Catalans" i que formen part de la selecció espanyola de futbol, per demanar-los que lliurun la prima de 300.000 euros lliures d'impostos que cobraran per haver guanyat la final de l'Eurocopa a "entitats socials catalanes".

Amb això, ha explicat, contribuiran a pal·liar els efectes de la crisi que afecta amplis sectors de Catalunya i que "està agreujada –ha recalcat– pels 2,7 milions d'euros de l'espoliació fiscal que pateix Catalunya".

Després de recordar que els jugadors de la selecció italiana es van comprometre abans de disputar la final amb la selecció espanyola a lliurar la prima a entitats socials, Bertran ha precisat que la carta serà enviada als jugadors Víctor Valdés, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Pedro Rodríguez, Cesc Fàbregas, Jordi Alba, Sergio Busquets, Gerard Piqué i Raül Albiol.

"Estem segurs –ha afegit– que si renuncien a la prima, aquesta mesura serà molt agraïda per les entitats que treballen amb els catalans que pitjor ho passen".

Solidaritat, d'altra banda, demanarà al conseller d'Interior, Felip Puig, que "acabi amb la impunitat amb la qual es mostra i s'exhibeix simbologia nazi, feixista i franquista en les celebracions de 'la roja', mentre que des del mateix departament es prohibeixen actes independentistes".

Bertran considera que "s'han de prohibir aquestes concentracions" i, en aquest sentit, ha anunciat que la seva formació presentarà al Parlament "una bateria de preguntes i una sol·licitud de compareixença davant la comissió d'Interior perquè Felip Puig expliqui què pensa fer per evitar uns fets que es repeteixen sempre que hi ha una celebració de 'la roja'".

stats