Futbol
Esports Futbol 03/05/2012

El director de la UEFA assegura que l'Eurocopa es jugarà tal com estava previst

Martin Kallen ha dit que ja no hi ha marxa enrere per disputar el torneig a Ucraïna i Polònia, tot i el boicot polític declarat per Angela Merkel

Efe
2 min

Barcelona"No hi ha marxa enrere. Aquesta possibilitat ni es té en compte. Els preparatius per a l'Eurocopa van bé", va afirmar Kallen, en al·lusió a un possible trasllat del torneig a altres països, comentat per les agències ucraïneses.

Kallen va avançar que el proper 11 de maig la UEFA ja es farà càrrec de l'administració dels estadis que albergaran l'Eurocopa i que algunes de les infraestructures ja estan sota control dels experts de l'organisme continental.

A més, el directiu de la UEFA va assegurar després dels atemptats amb bomba perpetrats la setmana passada a la ciutat ucraïnesa de Dnipropetrovsk que "Ucraïna és un país segur".

"Sobre això, tenim una situació semblant a Alemanya i Suïssa. Tot anirà bé", va destacar. En els últims dies nombrosos dirigents europeus s'han sumat al boicot declarat per la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, contra l'Eurocopa a Ucraïna.

"Els països organitzadors dels tornejos són triats exclusivament per criteris de desenvolupament futbolístic", ha assenyalat la UEFA en un comunicat. La UEFA "creu fermament que la independència de consideracions polítiques és una absoluta necessitat per garantir que a la gent sempre li quedi el futbol per jugar, somiar i animar, independentment de la situació política al seu país".

A més, l'organisme futbolístic continental ha afegit que "no s'immiscirà en els assumptes polítics interns" d'Ucraïna o Polònia. Ucraïna ha trobat avui un inesperat aliat en el primer ministre i president electe rus, Vladímir Putin, que ha criticat el boicot dels dirigents europeus. "Crec que de cap manera es poden barrejar la política i els negocis amb l'esport. Cal deixar en pau l'esport", ha assegurat.

stats