FUTBOL
Esports Futbol 04/04/2013

Ecologistes en Acció recorre davant els tribunals l'ampliació del Santiago Bernabéu

L'organització diu que el recurs va dirigit contra una decisió presa per les administracions públiques "en connivència amb la cúpula dirigent del club que atempta contra l'interès general de la ciutat"

Efe
1 min
Imatge panoràmica del Santiago Bernabéu. Uns terrenys pròxims a l'estadi blanc formen part de les informacions que està analitzant la Comissió Europea.

MadridEcologistes en Acció ha informat aquest dijous que presentarà una demanda davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid pel permís de construcció al Passeig de la Castellana que permet que el club blanc ampliï l'estadi Santiago Bernabéu.

El Reial Madrid podrà construir un complex comercial i d'oci de 12.250 metres quadrats d'edificabilitat a la parcel·la desocupada de 5.216 metres quadrats que hi ha davant de la façana del seu estadi gràcies a una modificació del Pla General d'Urbanisme de la capital. Aquesta modificació, segons Ecologistes en Acció, conté "múltiples irregularitats" i per això l'organització ha recorregut l'aprovació d'aquesta modificació davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

L'operació urbanística, segons Ecologistes en Acció, està valorada en 66.600.000 i, a canvi de tot això, els madrilenys rebran una parcel·la de 5.216 metres quadrats a la cantonada del Bernabéu per zona verda –que ja ho era abans de l'any 1991– i quatre parcel·les a Carabanchel –que ja eren de titularitat pública abans que el 2011 l'Ajuntament es les cedís al club– i que aquest retorna però quedant-se amb l'edificabilitat per al seu centre d'oci. "La desproporció de beneficis parla per si mateixa", destaca l'organització en un comunicat.

En aquest context, deixa clar que el recurs no va dirigit contra el Reial Madrid ni contra els seus socis i aficionats, si no contra una decisió presa per les administracions públiques "en connivència amb la cúpula dirigent del club que atempta contra l'interès general de la ciutat".

stats