Futbol internacional
Esports Futbol 14/09/2011

Una emissora anglesa revela 43 positius per drogues a la Premier League

El canal de televisió anglès Channel 4 va revelar en un reportatge emès dilluns a la nit que 43 futbolistes de la Premier League van donar positiu per drogues en controls efectuats entre 2007 i 2010.

Redacció
1 min

Barcelona43 futbolistes de la Premier League van donar positiu en controls antidopatge practicats entre abril de 2007 i agost de 2010, segons va revelar l'emissora britànica Channel 4 en un reportatge emès dilluns a la nit.

Els positius es concentren tots en tres drogues: cocaïna (21), cànnabis (20) i èxtasi (2), i segons apuntava la mateixa emissora, un dels afectats seria "un davanter internacional anglès de prestigi mundial per qui es va pagar un traspàs milionari".

Però el reportatge va més enllà, i assegura que 240 futbolistes no van passar els controls perquè els seus clubs alteraven els seus plans d'entrenament per evitar que fossin "caçats". Entre aquests clubs es trobarien el Liverpool, el Fulham, l'Everton, el Manchester City, el Newcastle, el Portsmouth o el Swansea.

Tot i això, la Federació Anglesa (FA) no ha donat els noms dels jugadors afectats, segons l'informe, per "brindar-los la possibilitat de rehabilitar-se sense que transcendeixi el seu nom a la premsa, el que els donaria més possibilitats d'èxit".

stats