Futbol
Esports Futbol 24/08/2011

José Luis Llorente: "El futbol s'ha vist abocat a una situació a la qual s'ha de posar fi"

El president de l'Associació de Jugadors de Bàsquet Professionals (ABP) analitza per a l'ARA la vaga dels seus companys de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE)

àlex Gozalbo
2 min
José Luis Llorente.

BarcelonaJosé Luis Llorente, president de l'Associació de Jugadors de Bàsquet Professionals (ABP), analitza per a l'ARA la vaga que els seus companys de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) estan realitzant a Primera i Segona Divisió.

Quin és el posicionament de l'ABP en la vaga del futbol?

Pensem que la postura de l'AFE és lògica. El número de clubs que hi ha en concurs de creditors és desproporcionat i no té comparació possible amb cap altre país d'Europa. Els deutes augmenten i els clubs incompleixen els seus contractes. El futbol s'ha vist abocat a una situació a la qual s'ha de posar fi.

El gran motiu de conflicte és el fons de garantia salarial. El bàsquet en té?

Sí, tot i que no cobreix tots els contractes. A nosaltres ens serveix per funcionar en la gran majoria dels casos. De fet, tan sols hem tingut dos problemes greus, que van ser el de l'Akasvayu Girona i el del CAI Saragossa.

És comparable la situació del futbol amb la del bàsquet?

Una de les grans diferències és que l'ACB controla els pressupostos dels clubs i la LFP, no. En els darrers dos anys les reclamacions han augmentat i alguns clubs de bàsquet tenen problemes de pagament, però en general acaben posant-se al dia. Si la situació s'agreuja, prendrem mesures.

L'opinió pública no acaba d'entendre això de veure futbolistes fent vaga...

És cert, però l'opinió pública gairebé mai entén les reivindicacions dels treballadors. La vaga és una mesura de pressió i, per tant, sempre hi ha algú perjudicat. En aquest cas és l'aficionat. Crec que els futbolistes famosos han explicat prou bé que no reclamen res per a ells sinó per als professionals que ho passen pitjor, com ara els jugadors de Segona Divisió B.

Canviem de tema. T'agrada com ha quedat definit el marc de contractació de l'ACB?

Semble mentida que encara s'hagi de reivindicar els jugadors del planter i els nacionals, però és així. Hauria de ser una cosa que caigués pel seu pes... En canvi, si no fos obligat, els clubs no apostarien. Ens hagués agradat un suport més decidit, però és el que ha sortit. Ara l'ABP formarà part d'una comissió de seguiment en la qual també hi haurà l'ACB i la FEB per veure com evoluciona el tema.

I la selecció espanyola? La veus tan favorita per guanyar l'Eurobàsquet com tothom?

És la millor selecció de l'Eurobàsquet amb diferència. Una altra cosa és pensar que ho tindrà fàcil per guanyar. Sèrbia, Turquia, França i Lituània també tenen bons equips. L'equip està treballant bé i jo hi confio molt, però s'hauran d'esforçar molt per tornar amb l'or.

stats