Futbol
Esports Futbol 28/05/2012

L'escàndol a Itàlia per frau en partits de futbol esquitxa el capità del Lazio, el tècnic de la Juve i l'internacional Criscito

La policia italiana segueix investigant i ha detingut 19 persones implicades en la trama, entre elles el futbolista del Lazio Stefano Mauri i l'exjugador del Gènova Omar Milanetto. L'entrenador de la Juve, Antonio Conte, ha estat inscrit en el registre dels investigats

Ara / Efe
2 min

RomaLa policia italiana ha efectuat avui més detencions relacionades amb l'escàndol de compra de partits i frau en apostes futbolístiques a Itàlia. Entre els detinguts hi ha el futbolista del Lazio Stefano Mauri i l'exjugador del Gènova Omar Milanetto.

Segons han informat fonts policials, les detencions han arribat com a resultat de la disposició de 19 ordres de detenció (deu d'elles per a jugadors professionals) per part de les autoritats judicials de Cremona que porten aquest cas i que va sortir a la llum el juny de l'any passat amb els primers arrestos.

Aquest dilluns s'ha pogut saber que l'actual entrenador del Juventus de Torí, l'italià Antonio Conte, ha estat inscrit en el registre dels investigats del cas per fets relatius a quan era entrenador del Siena i el seu suposat coneixement d'un empat arreglat entre el seu equip i el Novara, denunciat per un exjugador seu.

L'operació policial portada a terme en les últimes hores s'ha traslladat a la concentració de la selecció absoluta italiana a Coverciano, a Florència, on han comunicat al defensa Domenico Criscito que ha estat inscrit en el registre dels investigats.

A més, la policia ha dut a terme una sèrie de registres en els domicilis de Conte i del davanter del Chievo, Sergio Pellissier.

Entre els destinataris de les ordres de detenció figuren cinc hongaresos, qui possiblement formaven part d'una "cèl·lula" d'aquesta suposada xarxa de compra de partits i frau d'apostes relacionada directament amb el considerat com a cap de la trama, Eng Tan Seet, ciutadà de Singapur.

Investigacions des del juny

L'escàndol pel suposat tripijoc i frau en les apostes esportives va saltar a la llum el juny passat, quan la Fiscalia de Cremona va ordenar la detenció de 16 persones, a les quals posteriorment s'han anat sumant més arrestos fins a arribar ara a més de quaranta.

A més la Fiscalia de la Federació de Futbol d'Itàliga (FIGC) va disposar el procés esportiu en el primer filó d'aquest cas per 61 persones físiques, entre ells 52 futbolistes en actiu en el moment de cometre els fets, per suposades irregularitats en 33 partits, entre ells 29 de la Segona Divisió i 2 de diferents edicions de la Copa d'Itàlia.

Els investigadors creuen que aquesta suposada trama, amb ramificacions a l'estranger, va condicionar o va intentar condicionar durant diversos mesos i fins la passada temporada els resultats d'alguns partits de diverses categories del futbol italià per aconseguir importants beneficis a través de les apostes esportives.

Arran d'aquesta investigació, l'Atalanta, actualment a la Sèrie A, va ser ja penalitzat per la Justícia Esportiva italiana amb 6 punts abans que comencés la passada campanya, mentre que el Chievo va arribar a un acord pel qual va pagar 80.000 euros per la seva "responsabilitat objectiva" en la trama.

stats