Espanyol
Esports Futbol 12/07/2011

14 anys de Sánchez Llibre

L'Espanyol posa punt i final a 14 anys de presidència de Dani Sánchez Llibre, amb un llegat de dues Copes del Rei, una final de UEFA i un nou estadi

Martí Molina
2 min
Daniel Sánchez Llibre durant la Junta d'Accionistes

BarcelonaDani Sánchez Llibre va entrar a la junta de l'Espanyol de la mà de Ramon Condal. Va ser el 1994, tres anys abans de passar a presidir l'entitat blanc-i-blava (97). 14 anys després, el president deixa el càrrec, i el seu substitut és el propi Ramon Condal.

El primer càrrec que va tenir a la junta va ser el de responsable del voleibol femení. Tasca que va abandonar ràpidament -quan la secció es va vendre- per passar a responsabilitzar-se del futbol base del club. I després de passar per la vicepresidència, el 1997 accepta convertir-se en el nou president de l'Espanyol, substituint al càrrec a Francesc Perelló i Picchi.

Sánchez Llibre no va tenir un inici de mandat gens fàcil. El club estava immers en una crisi econòmica terrible, i el club es va veure obligat a vendre l'estadi de Sarrià. Després de l'enderrocament, l'entitat va traslladar-se a l'Estadi Olímic -que aleshores encara no tenia la denominació d'Olímpic Lluís Companys-.

Seria allà on el club que dirigeix començaria la recuperació, tant a nivell econòmic com esportiu. L'equip aniria augmentant progressivament la massa social, a la vegada que construiria la ciutat esportiva de Sant Adrià; per acabar comprant els terrenys a Cornellà-El Prat, on s'hi construiria el nou estadi, inaugurat el 2009.

A nivell esportiu, el club va tocar la glòria l'any 2000 i 2006, quan va aconseguir la Copa del Rei. De fet, el primer dels trofeus -guanyat el 2000 contra l'Atlètic de Madrid-, és el millor record esportiu que té Sánchez Llibre de la seva presidència, tal i com ha explicat. A més, l'equip es va classificar per la final de la UEFA l'any 2007, on va caure derrotat contra el Sevilla a la tanda de penals.

Però si s'ha de trobar un moment amarg en el seu mandat, aquest és la mort de Dani Jarque, pocs dies després de la inauguració del nou estadi del club, a l'estiu del 2009.

Després de 14 anys al capdavant del club, Sánchez Llibre deixa el càrrec en mans de Ramon Condal, qui aquest dimarts ha estat escollit per l'assemblea d'accionistes com a nou president de l'Espanyol.

stats