Espanyol
Esports Futbol 27/11/2010

L'Espanyol fa un gran partit al Calderón i suma 3 punts que l'assenten en la quarta plaça (2-3)

Amb la victòria a la riba del Manzanares, la segona fora de Cornellà, l'Espanyol s'acomoda en la quarta plaça de Lliga de Campions en un inici de lliga espectacular

Albert Solé
Javi Márquez i el Kun Agüero, avui a l'estadi del Manzanares.

BarcelonaL'Espanyol ha aconseguit el que li faltava aquesta temporada, una victòria de prestigi en un camp complicat. No només ha sumat els tres punts fora de casa, la segona del curs, si no que ho ha fet amb un gran partit, valent i rubricat amb un golàs d'Osvaldo quan el marcador era de 2-2.

La primera part el partit ha estat ple d'alternatives, amb arribades a les dues àrees, però les de l'Espanyol sempre han dut molt més perill. Als tres minuts els de Pochettino ja havien avisat dues vegades a De Gea –un xut des de 35 metres de Verdú (1') i un xut al lateral de la xarxa d'Osvaldo (3')–, tota una declaració d'intencions per part d'un equip que se sent segur en tot el que fa. La quarta plaça ha donat ales a un Espanyol farcit de jugadors de la casa. Osvaldo ha tornat a donar un ensurt al gran porter de l'Atletic de Madrid en rematar de cap en carrera, un pèl tard, una bona assistència de Verdú (18'). Els matalassers també han posat a prova la jove defensa espanyolista, però cap cap amb el mateix perill que a l'altra àrea.

I als 20 minuts ha arribat el primer gol. Callejón ha xutat una falta des de la frontal, i Reyes –a la barrera– ha tocat la pilota amb les mans clarament. L'àrbitre no ha dubtat, i Luis García amb un xut fortíssim ha superat un De Gea que no ha pogut fer res. Simao ha replicat el gol blanc-i-blau amb un bon xut des de la frontal ajustat al pal, però Kameni, molt segur, l'ha aturat (27'). D'aquí fins al descans, l'Espanyol no ha deixat de seguir buscant la porteria contrària, i en cap moment ha permès que l'Atlétic els tanqués a la seva àrea. Però hi ha coses incontrolables, i en un córner mal defensat en l'últim minut, Tiago ha empatat el partit després de dos refusos de Kameni.

En la represa, l'Atlètic ha sortit molt fort, animats per l'empat in extremis en la primera part. Kameni s'ha fet un fart de treure mans i peus per evitar el segon gol local. I gràcies a aquesta bona feina, als 53 minuts Osvaldo ha provat un altre cop a De Gea amb un fort xut llunyà, i l'excel·lent porter matalasser –que està seguint el Manchester United– no ha aturat bé la pilota i l'ha deixat morta perquè Verdú, atent, marqui a porteria buida. En canvi, vuit minuts després De Gea ha demostrat el gran porter que és aturant una rematada des de l'àrea petita d'Osvaldo. I de l'1-3 s'ha passat al 2-2, gràcies a una assistència meravellosa de Forlán al Kun, i aquest no han fallat.

Amb el 2-2 l'Atlético sí que s'ha tornat a esperonar, i l'Espanyol ha passat els pitjors moments del partit. Després d'alguns nervis en defensa, ha arribat el tercer gol blanc-i-blau. Un golàs. Luis García des de la dreta ha posat la pilota a l'àrea i Osvaldo, sense deixar botar la pilota a terra ha rematat de primeres i ha ficat la pilota per l'escaire.

2 Atlètic de Madrid - 3 Espanyol

ATLÉTIC DE MADRID: Ujfalusi, Perea, Godín, F. Luis; Reyes, Mario?Suárez, Tiago (67' Raúl García), Simao (83' Fran Mérida); Forlán i Agüero. Entrenador: Quique S. Flores.

ESPANYOL: Kameni; Javi López, Forlín, Jordi Amat, D.Vilà; Baena, Javi Márquez; Luis García, Verdú (74’ Sergio García), Callejón (59’ Dátolo); Osvaldo (92' Raül Rodríguez. Entrenador: Mauricio Pochettino.

GOLS: 0-1 Luis García (21’), de penal, 1-1 Tiago (45’), 1-2 Verdú (53’), 2-2 Agüero (65’), 2-3 Osvaldo (77’).

ÀRBITRE: Texeira Vitienes. Col·legi Càntabre. Targetes grogues: Reyes (20’), Javi López (23’), Baena (24’), Amat (38’), Simao (43’), Verdú (45’), Tiago (48’), Kameni (65’) i Forlín (86’). Targeta vermella: Quique Sánchez Flores (94').

PÚBLIC: Vicente Calderón. Uns 40.000 espectadors.