Espanyol - Barça
Esports Futbol 18/12/2010

Espanyol - Barça: dos equips en un moment dolç

El Barça no marcava tans gols (46) a la jornada 15 des de la temporada 50-51 (53); i no n'encaixava tan pocs (8) des de les temporades 68-69 i 86-87

Martí Molina
2 min

BarcelonaEl derbi entre Espanyol i Barça arriba en un moment molt dolç per part dels dos equips. El Barça és líder amb 40 punts, dos més que el Reial Madrid. Mentre l'Espanyol ocupa la quarta plaça, que li donaria accés a la Champions, amb 28 punts; a només 2 del Vila-real (3r) i amb 3 d'avantatge respecte el València (5e). A més, mentre l'Espanyol ha guanyat tots els partits que ha disputat a l'estadi de Cornellà-El Prat; el Barça ha comptat per victòries tots els desplaçaments d'aquesta temporada; per la qual cosa aquest dissabte un dels dos equips (o tots dos) trencaran aquesta estadística.

Pel que fa al número de gols, el Barça és el màxim golejador de la Lliga, amb 46 gols en 15 partits (3 per partit). Una dada que tan sols és superada la temporada 50-51, quan els blaugrana van aconseguir anotar 53 gols en 15 partits. En canvi, en gols en contra, Víctor Valdés tan sols ha encaixat 8 gols a la Lliga (0,5 per partit, de mitjana); una dada que tan sols la superen Sadurní (68-69) i Zubizarreta (86-87) quan tan sols havien encaixat 6 gols després de les primeres 15 jornades. A més, Víctor Valdés no ha encaixat cap gol en els últims 4 partits de Lliga.

L'Espanyol, de la seva banda, és l'equip que més rendibilitza els gols a favor. N'ha aconseguit 17 i és, dels que està en zona europea, el que menys n'ha marcat. En contra, també n'ha rebut 17.

Però si l'Espanyol pot haver guanyat tots els partits a Cornellà-El Prat és perquè ha aconseguit marcar 12 gols, mentre només n'ha encaixat 2 al seu estadi. En canvi, la raó que explica les victòries del Barça lluny del Camp Nou és que els de Guardiola han anotat 24 gols mentre només n'han rebut 3.

Pel que fa als golejadors, Messi és el màxim realitzador blaugrana, amb 17 gols (els mateixos que han sumat els blanc-i-blaus); seguit de Villa (9). A l'Espanyol, en canvi, Osvaldo és el màxim realitzador, amb 5 gols, seguit de Luís García (4).

stats