COPA DEL REI
Esports Futbol 17/01/2012

L'Espanyol aixeca un partit que perdia 0-2 amb el Mirandés en sis minuts màgics (3-2)

El conjunt de Segona B ha posat contra les cordes a l'equip de Pochettino, que ha reaccionat amb tres gols en sis minuts

Thievy lluita per una pilota amb Mujika i Iribas del Mirandés.

Cornellà-El PratEl modest Mirandés ha fet patir de valent l'Espanyol, que perdia 0-2 als 83 minuts però ha acabat guanyant gràcies als gols de Weiss, Rui Fonte i Joan Verdú. El resultat permet l'Espanyol afrontar la tornada dels quarts de final amb més garanties que el 0-2, que ha fet patir als aficionats locals.

El Mirandés ha sortit decidit a demostrar perquè s'havia guanyat el dret a ser a quarts de final i, des del primer minut, ha deixat detalls de ser un equip disciplinat, tècnic i molt intens. Tot i que no han renunciat a tenir la pilota, els de Burgos s'han replegat ordenadament darrere i han cedit la iniciativa a l'Espanyol, que no ha trobat espais per atacar. Álvaro i Thievy han buscat moviments en llarg, aprofitant la defensa lleugerament avançada dels visitants, però l'equip ha preferit jugar al peu. I, així, el joc s'ha ralentit, ha sigut més previsible. Weiss ha intentat fer sempre alguna acció individual de mèrit però no sempre se n'ha sortit i Verdú ha hagut de baixar massa per construir el joc. Al primer temps, només una rematada d'Álvaro al quart d'hora de joc ha inquietat el porter Nauzet.

En l'única arribada que ha tingut, el conjunt visitant ha sorprès Kiko Casilla. Alain guanya la carrera a Jordi Amat, creua un xut ras, que pica el pal i es passeja sobre la línia de gol fins a traspassar-la. Era el minut 27. El guió de partit ha seguit igual, amb un Mirandés encara més recollit en zona defensiva, esperant el contracop i un Espanyol amb molta possessió però poca profunditat. La situació s'ha agreujat amb la lesió, per una estrabada muscular, d'Álvaro al minut 40. Ha hagut d'entrar Albín abans del descans.

La segona meitat ha començat amb una rematada al pal de Romaric en la primera jugada de la reanudació. El refús no l'ha aprofitat Thievy, però l'empenta d'aquesta bona ocasió ha permès l'Espanyol animar-se i confiar que la remuntada era possible, tot i que sense gaires idees. El Mirandés ha esperat al seu propi camp, intentant no perdre l'avantatge. En algun contraatac, fins i tot, els visitants, que s'han queixat de dos penals, han pogut ampliar el marcador.

L'Espanyol ha seguit evidenciant problemes per encarar l'espessa muralla defensiva del Mirandés i, de mica en mica i desesperat veient com avançaven els minuts i el gol no arribava, els seus atacs s'han anat basant cada vegada més en jugades individuals o pilotes penjades a l'àrea perquè Thievy les rematés. L'afició s'ha anat posant cada cop més nerviosa i això no ha ajudat l'equip, que tot i els canvis arriscats de Pochettino, no ha tingut marge per reaccionar. Així, el Mirandés s'ha aprofitat dels nervis locals per fer el 0-2 amb una preciosa vaselina als 78 minuts.

Els de Pochettino estaven obligats a fer tota una gesta a Anduva després d'encaixar dos gols d'un sobri Mirandés. Fins que ha aparegut Weiss, el més actiu del partit. En una acció en què agafa l'esquena de la defensa, l'eslovac ha donat una mica d'esperança amb un gol al minut 84. El gol de l'habilidós extrem ha donat inici a una remunta fantàstica dels catalans, que han empatat poc després gràcies a Rui Fonte (86'), que ha rematat amb encert una centrada des de la banda esquerra. Cornellà-El Prat no s'ho creia. Una altra remuntada a l'esprint final. Mentre l'afició celebrava que el seu equip hagués aconseguit empatar, Joan Verdú ha tancat la remuntada amb el 3-2 als 89 minuts de joc. L'estadi blanc-i-blau ha acabat d'embogir del tot.

El partit de tornada es juga la setmana vinent, dimarts, a la mateixa hora (21 h) a l'estadi d'Anduva.