ESPANYOL
Esports Futbol 26/07/2011

Pochettino, un dels herois que va fer callar la Bombonera del Boca Juniors el 1991

L'Espanyol es presenta davant del seu públic contra el Boca, un club que porta bons records a Mauricio Pochettino des d'un famós partit del 1991

Toni Padilla
1 min

BarcelonaEl rival de l'Espanyol per jugar el trofeu Ciutat de Barcelona és el Boca Juniors. Pel tècnic dels blanc-i-blaus, Mauricio Pochettino, el Boca és un club que li porta bons records, ja que el 1991 va guanyar el seu primer títol contra l'equip xeneize.

Pochettino tenia llavors 19 anys i era defensa titular del Newell's Old Boys de Rosario, entrenat per Marcelo Bielsa, el nou tècnic de l'Athletic Club. Bielsa havia descobert com a jugador a Pochettino i sempre va confiar en ell. Aquella temporada 1990/91 la lliga argentina es va decidir amb un format curiós. El campió de la primera volta i aquell de la segona es van veure cara a cara en una final per decidir qui era el guanyador de la lliga. El Newell's va guanyar l'anada i el Boca la tornada.

Al matx d'anada a Rosario, el Newell's va guanyar 1-0. En la tornada, el Boca va empatar (1-0) i la final es va decidir als penals. Aquí, el Newell's va imposar-se (1-3) guanyant la lliga a l'estadi de la Bombonera davant de tota l'afició del Boca Juniors. Per a Marcelo Bielsa va ser el primer títol de lliga just l'any del seu debut com a tècnic de primera. Per a l'actual tècnic de l'Espanyol també va ser el primer títol com a jugador. El porter Norberto Scopini va ser l'heroi del dia perquè va aturar dos penals.

stats