Espanyol
Esports Futbol 09/01/2011

L'Espanyol guanya però perd Javi Márquez i Dani Osvaldo, per lesió, a la primera part (4-0)

Amb aquest resultat l'Espanyol confirma les seves aspiracions europees, i es manté en zona d'Europa League després d'haver sumat 31 punts en 18 jornades

L'espanyolista Osvaldo lluita una pilota amb Lanzaro

BarcelonaEl davanter Dani Osvaldo ha estat la cara i la creu del partit contra el Saragossa. El davanter, que en el partit d'aquest diumenge tornava a l'onze titular després de recuperar-se d'una petita lesió, ha avançat l'Espanyol en el partit contra el Saragossa; però ha hagut de ser substituït a la mitja hora per lesió. No ha estat l'únic canvi dels de Pochettino al primer temps, ja que Javi Márquez, al quart d'hora de joc, també s'ha vist obligat a deixar el terreny de joc; en el seu cas per problemes intestinals. Al seu lloc ha entrat Sergio García.

Malgrat aquests obstacles, l'Espanyol ha dominat amb comoditat abans i després del descans. Al minut 8 de partit, Dani Osvaldo ha rematat amb el cap, tot sol, una centrada des de l'esquerra de Callejón; en una jugada on l'argentí s'ha desmarcat molt bé de la defensa, sense caure en fora de joc.

Abans de la mitja hora de partit, Diogo ha fet caure Callejón a l'interior de l'àrea. L'àrbitre ha assenyalat penal, i Luis García, enganyant el porter, ha marcat el segon gol dels blanc-i-blaus.

Al minut 33, Álvaro Vázquez, qui havia entrat al terreny de joc pocs minuts abans, ha recollit l'assistència de Luis García en un contraatac per anotar el tercer gol, superant el porter Leo Franco i enviant la pilota a l'escaire. I encara abans del descans, Joan Verdú ha enviat una pilota al pal, per culminar una primera part estel·lar dels de Pochettino.

Al segon temps ha continuat el domini blanc-i-blau, i Álvaro Vázquez ha estat a punt d'aconseguir el seu segon gol, però després de driblar el porter, el xut ha anat al pal. Qui no ha fallat, en canvi, ha estat Sergio García.

El del Bon Pastor ha marcat el seu primer gol com a espanyolista, després d'una jugada on els jugadors del Saragossa han regalat la pilota a Luis García; aquest ha vist Sergio desmarcat i li ha passat perquè el davanter s'estrenés a porteria buida.

Amb aquest resultat, l'Espanyol recupera no només la dinàmica guanyadora, sinó també les bones sensacions al terreny de joc; i s'assegura acabar la jornada en posicions europees, després d'haver sumat 31 punts en 18 partits.

Espanyol 4 - Saragossa 0

ESPANYOL: Kameni; Chica, Amat, Victor Ruiz, Didac; Javi Márquez (Sergio García, 14'), Baena; Luis García, Verdú (Duscher, 81'), Callejón i Osvaldo (Álvaro Vázquez, 30')

SARAGOSSA: Leo Franco; Diogo, Lanzaro, Jarosik, Paredes; Edmilson (Adam Pinter, 47'); Jorge López (Bertolo, 51'), Gabi, Ander, Lafita; i Sinama (Braulio, 68').

GOLS: 1-0, (8') Osvaldo. 2-0, (30') Luis García. 3-0 (33') Álvaro. 4-0, (86') Sergio García.

ÀRBITRE: Muñíz Fernández (col·legi asturià). Targetes grogues als locals Chica i Amat, i als visitants Ander, Sinama i Diogo