Espanyol
Esports Futbol 25/03/2012

L'Espanyol deixa escapar el partit contra el Màlaga en tres minuts fatídics (1-2)

Els blanc-i-blaus dominaven amb un gol de Coutinho, però els andalusos han donat la volta al 2n temps amb dues dianes consecutives de Van Nistelrooy i Demichelis

M. Molina
Coutinho marcat el primer gol amb un xut ras que ha superat la barrera JOSEP LAGO / AFP

BarcelonaL'Esoanyol ha fet un pas enrere en les seves aspiracions europees després de perdre contra el Màlaga un partit que ha dominat durant gairebé una hora (1-2). Coutinho ha pogut avançar els locals en una acció de murri; però l'equip ha fet una davallada física al segon temps i els de Pellegrini han acabat donant la volta al marcador amb dues dianes consecutives de Van Nistelrooy i Demichelis. En un partit on l'exespanyolista Carlos Kameni ha debutat amb el Màlaga per la lesió de Willy Caballero.

L'Espanyol ha dominat el partit en els primers compassos. Els de Pochettino tenien la pilota i se sentien còmodes al mig del camp, encara que sense acostar-se amb perill a l'àrea del Màlaga. El porter Willy Caballero, que acabaria sent un dels protagonistes, vivia tranquil sota els pals fins al minut 23. Ha estat quan Coutinho s'ha tret del barret un llançament de falta de murri, fent passar la pilota per sota la barrera i colant-la al fons de la porteria.

El gol ha significat un punt d'inflexió per dos motius. Primer, perquè el porter s'ha fet mal a la mà i ha hagut de demanar el canvi uns minuts després –ha entrat l'exespanyolista Kameni, que de passada debutava amb els andalusos–. I d'altra banda, perquè el Màlaga ha fet un pas endavant i ha començat a buscar la porteria de Kiko Casilla amb perill. Però els de Pellegrini no han pogut marcar tot i tenir tres ocasions molt clares. Dos pals de Maresca i Isco, i un xut de Rondón després d'un embolic a l'interior de l'àrea.

Al límit del temps afegit, l'Espanyol ha revifat i ha tornat a posar setge a la porteria visitant. Primer amb una internada per la dreta de Weiss, on els blanc-i-blaus han reclamat penal –molt rigorós–, i després una canonada d'Uche que Kameni ha rebutjat.

La segona part ha estat molt animada, amb tots dos conjunts buscant la porteria rival. L'Espanyol per matar el partit, i el Màlaga per anotar el gol de l'empat. El joc ha estat vistós, i tots dos han arribat amb perill a l'àrea contrària.

Els blanc-i-blaus s'haurien pogut avançar amb un gran xut de falta de Romaric, que ha desviat Kameni amb els punys. Però qui ha aconseguit marcar, i per partida doble, ha estat el Màlaga.

Amb un Espanyol fos, físicament, Van Nistelrooy –que havia entrat feia uns minuts– ha pogut aprofitar un rebuig a l'interior de l'àrea de Kiko Casilla per empatar al minut 75. I a la següent jugada, després d'un córner mal defensat, Demichelis ha caçat una pilota al segon pal i ha pogut afusellar el porter, situant l'1 a 2 que ja seria definitiu.

Pochettino ha fet entrar Pandiani per intentar la remuntada, però l'Espanyol ja no ha pogut fer res contra un Màlaga tancat a pany i forrellat a la seva porteria, i amb un Kameni molt segur sota els pals.