Espanyol
Esports Futbol 12/07/2011

El dia que Ramon Condal serà president

Tot i que hi ha dos candidats que opten a la presidència del club, Condal serà escollit perquè compta amb el suport de, com a mínim, el 60% dels accionistes

Martí Molina
2 min
Ramon Condal segueix, atent, la roda de premsa de Dani Sánchez Llibre després de la reunió al consell. L'amo de Condis es va presentar ahir com a possible nou president de l'Espanyol.

BarcelonaL'Espanyol tindrà nou president aquest dimarts. Després de 14 anys de mandat de Daniel Sánchez Llibre, els accionistes del club català escullen un nou dirigent a la junta general extraordinària d'accionistes. I aquest serà Ramon Condal. El fundador i director general dels supermercats Condis és un dels accionistes majoritaris del club, i amb el suport d'altres periquitos que també aglutinen un bon grapat d'accions (com Daniel Sánchez Llibre o Sergio Oliveró), tindrà prou suports com per guanyar les votacions sense problemes.

La junta està programada per les 7 de la tarda, si bé les portes de l'estadi de Cornellà-El Prat –seu de les votacions– obriran cap a les 5. Els accionistes que hi assisteixin han d'acreditar-se a l'entrada amb el seu DNI i la targeta d'assistència. D'aquesta manera, el sistema informàtic que farà el recompte de vots sabrà quins accionistes participen en la junta i quantes accions tenen en el seu poder.

L'acte començarà amb un discurs d'obertura de l'actual president, Daniel Sánchez Llibre, que a la vegada servirà per acomiadar-se del càrrec. Després, els dos candidats a la presidència faran la presentació davant els accionistes de les candidatures respectives. I un cop acabat aquest acte, els assistents estaran cridats a les votacions. El sistema informàtic oferirà els resultats de manera immediata, i acte seguit el guanyador dels comicis farà el primer discurs com a president electe del club.

Ramon Condal, que encapçala la candidatura continuista, i Roman Escuer, presidenciable de l'Associació de Petits i Mitjans Accionistes de l'Espanyol, són els dos candidats. Però serà Condal qui succeirà Sánchez Llibre, ja que té assegurades més de la meitat de les accions (es calcula que un mínim del 60%).

Des de l'APMAE són conscients d'aquesta circumstància, però no valoraran el resultat de les votacions comptant el nombre total d'accions, sinó el nombre de votants –encara que siguin accionistes minoritaris– que els donen suport. De fet, la seva idea no és altra que la de defensar una postura diferent a la de la candidatura continuista, i fer palès que, tot i que en nombre d'accions no sumin prou com per guanyar, hi ha una gran quantitat de periquitos que no estan d'acord amb la manera actual de dirigir el club blanc-i-blau.

Després de l'última ampliació de capital, l'Espanyol té gairebé 14.000 accionistes. Tot i això, des del club calculen que l'assistència no arribarà a les 2.000 persones, en un acte que serà transmès en directe per Esport 3.

stats