Espanyol
Esports Futbol 03/02/2011

L'Espanyol prioritza el sentiment de club en l'ampliació de capital

El club iniciarà dilluns una ampliació de capital, d'un mínim de 6 milions d'euros fins a 12, amb l'emissió de 199.665 accions amb un valor nominatiu de 60,11 euros

Redacció
2 min
Presentació de "Passa a l'acció".

CornellàL'Espanyol iniciarà dilluns una ampliació de capital, d'un mínim de 6 milions d'euros fins a 12, amb l'emissió de 199.665 accions amb un valor nominatiu de 60,11 euros, un procés que, amb el lema "Passa a l'acció", està adreçat a actuals accionistes, socis i seguidors blanc-i-blaus.

"És moment d'ajudar a l'Espanyol. El 2014 pensem que podem reduir el deute a la meitat", ha explicat avui el vicepresident espanyolista, Sergio Oliveró.

Els que ja posseeixin participacions podran comprar-ne dos per cada tres que tinguin i l'entitat incentivarà que el club segueixi en mans dels petits accionistes.

Oliveró, a més, ha replicat als que s'oposen a l'ampliació de capital: "Diuen que aquesta ampliació de capital surt molt cara, però el nou estadi genera vuit milions d'euros anuals. Tenim una casa pròpia, que és nostra, i a més és rendible per a l'Espanyol".

El conseller del club blanc-i-blau, Emilio Gutiérrez Fernández, de la seva banda, ha insistit en la necessitat d'ajudar el club: "L'objectiu és millorar una situació històrica de l'entitat i consolidar definitivament l'estructura econòmica de la casa amb aquest procés de sanejament", a més de recordar que el deute net és de 130 milions.

El conseller també ha insistit que un dels objectius és mantenir el club en mans 'periquites' malgrat l'ampliació. "M'agradaria que l'Espanyol seguís sent nostre. És més important diversificar el nombre d'accionistes que arribar als 12 milions. Volem que el club estigui format per gent íntegrament espanyolista", ha dit.

Gutiérrez ha reiterat el seu propòsit d'incentivar el petit accionista davant de les grans compres de participacions: "No vull que ningú pugui tenir poder per determinar el destí del club. Rebaixarem les nostres ambicions de xifres si aquesta sensació d'espanyolisme està en perill i no tindré el menor rubor a fer una tisorada".

En aquest sentit, la possible compra d'accions per part de la família italiana Pozzono no suposaria un canvi en l'estructura organitzativa del club.

"Actualment tenen un dos per cent i mai seria una quantitat molt representativa, potser poden arribar a un cinc per cent", ha asseverat Oliveró.

stats