Espanyol
Esports Futbol 19/03/2012

L'Espanyol enceta una setmana decisiva per a les aspiracions europees

Els blanc-i-blaus, que disputen 3 partits en 7 dies que poden catapultar els de Pochettino cap a la zona alta de la classificació, reben el Racing (21.00 Cornellà-El Prat)

Efe
3 min
Raúl Rodríguez (a la dreta) ja està recuperat de la lesió i va entrar a la convocatòria.

BarcelonaL'Espanyol comença aquest dilluns una de les setmanes més importants de la temporada, amb la disputa de tres partits en set dies que pot marcar les aspiracions europees de l'equip, i ho farà amb la confiança al màxim després de golejar 5-1 al Rayo Vallecano diumenge passat.

Mauricio Pochettino, entrenador blanc-i-blau, no pot comptar amb el migcampista Raúl Baena per acumulació de targetes. El migcampista Javi Márquez i el mitja punta uruguaià Juan Albín, en la fase final de la recuperació de les seves lesions, no arriben a temps malgrat exercitar-se amb el grup als últims dies.

Tampoc entren en els plans del tècnic els futbolistes del filial Cristian Alfonso i Paul Quaye, presents en l'anterior llista. Quant a les novetats, recupera al central Raúl Rodríguez, amb l'alta mèdica, a l'extrem eslovac Vladimir Weiss i al mitjà hispanoargentí Juan Forlín, abans sancionats.

La golejada davant el Rayo Vallecano la setmana passada va deixar encantat al tècnic i no es preveuen grans canvis a l'onze inicial. El bon rendiment de l'atac periquito -amb un triplet de Uche, un doblet de Coutinho i dos assistències de gol de Sergio García- és la gran esperança espanyolista per a un rival amb un marcat joc defensiu.

El conjunt català, com local, només ha obtingut una victòria contra el bloc càntabre en els sis últims enfrontaments. Va ser en la temporada 2008-09 (1-0, gol d'Iván Alonso), mentre que la resta de xocs s'han saldat amb quatre derrotes i un empat. L'equip espera trencar demà la mala ratxa davant del Racing.

En el Racing, la tornada a la titularitat del porter Toño, després de complir un partit de sanció, serà la principal novetat.

El tècnic Álvaro Cervera, per al seu primer desplaçament com a entrenador de Primera Divisió, no podrà comptar amb els lesionats Domingo Cisma i l'argentí Lautaro Acosta, encara que només la baixa del primer l'obligarà a modificar els seus plans, ja que, en principi no volia tocar la línia defensiva en la que Cisma és un dels fixos.

L'absència de Cisma, a la banda esquerra, serà coberta pel del planter Christian, completant la defensa Francis en l'altre flanc i Álvaro i Bernardo com centrals.

Aquesta és una de les variacions que s'han produït amb l'arribada del nou tècnic, qui en el seu debut davant el Barcelona va deixar a la banqueta a Marc Torrejón, perquè Álvaro deixés la banda a Francis, lateral que amb prou feines ha jugat aquesta temporada.

Però, si davant el Barcelona no va dubtar a deixar a tres teòric titulars a la banqueta, malgrat que acabava d'aterrar a Santander, demà davant de l'Espanyol podria repetir amb els mateixos o no, atès que no va sortir molt content del que va veure en El Sardinero.

Després d'una setmana d'entrenament, Cervera sosté que l'equip peca de falta de velocitat en atac, pel que no seria d'estranyar que torni a repetir amb el senegalès Babacar com home més avançat, en detriment de l'uruguaià Christian Stuani.

I també cap la possibilitat que el jove Jairo surti en banda esquerra, per ser més ràpid que el veterà Pedro Munitis, mantenint en l'altre flanc a Manolo Arana. No és descartable que gaudi d'alguns minuts el suec Kennedy, jugador clau en les jugades d'estratègia a qui Cervera vol implicar per a l'últim tossut de la Lliga.

Completarà l'alienació amb un trivote format per Pade Diop, Gonzalo Colsa i Gullón més avançat, en un ja que també podria ocupar Adrián González.

stats