Espanyol
Esports Futbol 20/11/2011

La falta de gol impedeix que l'Espanyol sumi una victòria que ha merescut a Anoeta (0-0)

Els de Pochettino han completat un molt bon partit contra la Reial Societat, però la seva poca contundència ofensiva el condemna a un insuficient empat a zero

Natalia Arroyo
2 min
Llorente i Héctor Moreno disputen una pilota en el partit entre la Reial Societat i l'Espanyol

BarcelonaL'Espanyol segueix madurant i oferint, cada dia, millors partits de futbol. Competitius, sobris, regulars. Ja no són ratxes de bons minuts de joc, sinó partits sencers. Però aquest migdia a Anoeta, als de Pochettino els ha faltat estar fins en els últims metres per endur-se tres punts de Sant Sebastià, en un triomf que hagués fet justícia al domini periquito sobre la Reial Societat. Però els bascos, necessitats de punts, han sabut defensar-se i sumar un punt que els oxigenarà una mica.

Canvis obligats i igualat primera meitat

Pochettino ha sortit amb un onze amb novetats destacades a cadascuna de les línies. En defensa ha situat Ernesto Galán en el lloc de Javi López, al mig del camp, Raúl Baena ha fet companyia a Romaric i Vladimir Weiss a complementat l'atac per la banda.

El primer temps ha tingut intensitat, ritme, però ha evidenciat el poc encert de cara a porteria de dos dels equips menys golejadors de la Lliga. Tot i gaudir de bones aproximacions de gol, ni l'Espanyol i la Reial Societat han sabut superar els dos porters, que han sigut espectadors durant gairebé tot el matx.

Els locals, enfonsats a l'última posició de la classificació, han cedit el protagonisme als visitants sense tancar-se en defensa. L'Espanyol, malgrat que ha dominat la possessió, no ha trobat ocasions clares de gol tot i els intents de Weiss per banda i Álvaro en punta. Verdú, comandant el joc periquito, ha pogut combinar amb comoditat, però no sempre ha trobat receptor a les seves passades. Pochettino, a més, ha hagut de substituir Sergio García al quart d'hora de joc per una lesió i ha donat entrada a Thievy, que no ha ajudat a aclarir les idees ofensives de l'equip. La millor ocasió ha sigut dels locals a les acaballes de la primera meitat, quan Cristian Álvarez ha salvat amb la punta de la bota una rematada de Llorente dins l'àrea petita.

Sense gol

A la represa, el partit s'ha estirat una mica i ha facilitat que les ocasions fossin un pèl més clares per a cada bàndol. Però la punteria seguia desviada. Álvaro i Romaric han gaudit de bones ocasions per obrir el marcador, però o bé han xutat tou o bé el porter Bravo ha resol amb solvència. Pels bascos, Agirretxe i Llorente han inquietat els blanc-i-blaus, avui de negre, amb el seu joc directe.

En vistes de la poca iniciativa local, l'Espanyol ha acabat adormint la possessió per, com a mínim, conservar un punt. Els de Pochettino no han renunciat a buscar el gol de la victòria, però no han volgut arriscar més del compte en un dia en què, el gol, se'ls ha tornat a negar. El punt sumat a Anoeta manté l'Espanyol a la zona alta de la classificació, empatat a 17 punts amb el Màlaga, que és qui tanca les posicions europees.

Reial Societat: Bravo, C. Martínez, Ansotegui, Cadamuro (66' Estrada), Mikel, Illaramendi (72' Aranburu), Mariga (77' Rubén Pardo), Xavi Prieto, C. Vela, Agirretxe i Llorente

Espanyol: Cristian; Galán, Raúl Rodríguez, Héctor Moreno, Dídac; Baena, Romaric, Sergio García (17' Thievy), Verdú, Weiss (83' Rui Fonte) i Álvaro Vázquez (74' Cristian Gómez)

Àrbitre: Del Cerro Grande (col·legi madrileny). Ha amonestat Dídac (29'), Llorente (41'), Cadamuro (46'), Ansotegui (56') i Illarramendi (63').

stats