Espanyol
Esports Futbol 28/08/2011

L'Espanyol no és pitjor però perd a Mallorca amb un gol de rebot de De Guzmán (1-0, final)

Els de Pochettino han fet una mala primera part sense la pilota, i en la segona, quan millor estaven han rebut un gol afortunat (61') i no han tingut capacitat de reacció

Albert Solé
Emilio Nsue del Mallorca controla la pilota davant l'espanyolista Dídac Vilà.

BarcelonaPrimer partit de l'Espanyol en aquesta Lliga 2011/12 i primera derrota. Els blanc-i-blaus no han sigut inferiors als seu rival, que amb poca cosa s'ha endut els tres punts, però tampoc han demostrat res ofensivament com treure res de positiu de Mallorca.

L'Espanyol havia patit de força en la primera meitat del partit a l'Iberostar estadi de Mallorca. Els de Pochettino no tenien el control del mig del camp i els de Laudrup arribaven amb certa facilitat a l'àrea de Cristian Álvarez. En els darrers minuts l'Espanyol ha aconseguit espolsar-se un pèl el domini local i ja s'ha apropat a la porteria de Ramis un parell de cops. Tot i això, el primer xut entre els tres pals, i innocent, ha sigut un cop de cap de Verdú als 35 minuts.

La segona meitat de l'Espanyol estava sent força bona quan ha arribat el gol del Mallorca, obra de De Guzmán amb un xut que ha rebotat amb un defensa i ha despistat a Cristian Álvarez. Just abans Álvaro Vázquez havia tingut una ocasió molt bona per l'Espanyol en deviar amb la punta de la bota una bona centrada de Dídac des de l'extrem, però que va sortir fora per molt poc. Amb l'1-0 el Mallorca s'ha envalentonat a la recerca del segon i definitiu gol.

Pochettino ha fet tots els canvis per mirar de capgirar el marcador, o com a mínim empatar-lo, i s'ha abocat en atacat, encara que el Mallorca al contracop podria sentenciar el partit. Al final el marcador no s'ha mogut perquè l'Espanyol no ha tingut capacitat ofensiva per fer-ho.

L'Espanyol s'ha estrenat a la Lliga amb algunes novetats a l'onze inicial, algunes d'esperades, i d'altres no tant. Per començar, Kameni ha sigut suplent com es preveia, i Cristian Álvarez, el porter titular. A la defensa, Jordi Amat ha deixat a la banqueta Juan Forlín, mentre que al davant és el portuguès Rui Fonte qui s'ha guanyat la titularitat en detriment de Sergio García, tot i que ha fet un partit força gris.

RCD Mallorca: Aouate, Zuiverloon, Ramis, Nsue, Hemed (Pina, min.77), Chico, Cáceres, Martí, De Guzmán, Alfaro (Chori, min.59) i Tejera (Víctor, min.66).

RCD Espanyol: Cristian Álvarez, Javi Márquez (Sergio García, min.73), Amat, Rui Fonte, Baena, Álvaro (Thievy, min.73), Luis García (Albín F., min.58), Verdú, H. Moreno, Javi López y Dídac.

Àrbitre: Pedro Jesús Pérez Montero. Per part de l'Espanyol ensenya targeta groga a Héctor Moreno (min.31), Javi Márquez (min.41), Javi López (min.86). Per part del Mallorca, a Ramis (min.32), Hemed (min.42).

Gols: 1-0, De Guzmán (min.60)