ESPANYOL
Esports Futbol 19/01/2012

Mauricio Pochettino: "El Hamdaoui és un dels noms que tenim sobre la taula"

El tècnic de l'Espanyol diu al 'Catalunya Vespre Esports' de Catalunya Ràdio que no tenen un xec al portador i que, per fitxar, hauran d'adaptar-se a la realitat del club

Ara
3 min
Mauricio Pochettino dóna instruccions en el Sevilla-Espanyol

BarcelonaEl tècnic de l'Espanyol, Mauricio Pochettino, ha dit en una entrevista al Catalunya Vespre Esports de Catalunya Ràdio que fitxar algun davanter en el mercat d'hivern és "una solució" al problema que pateixen de lesions a la davantera. "El director esportiu és el portaveu dels temes contractuals, però estem pensant a buscar una solució. El Hamdaoui és un dels jugadors que sonen, és un dels noms que tenim sobre la taula. No tenim un xec al portador i ens hem d'adaptar a la situació econòmica que pateix el club", ha comentat Pochettino.

Tot i la situació econòmica del club, Pochettino ha dit que espera que l'entitat pugui fer un esforç: "És una situació fora del que és normal. Es necessita fer un esforç extraordinari i esperem que el club estigui disposat a fer-lo. Hi ha molts jugadors al món i tenim una secretaria tècnica i un director esportiu i confiem en ells perquè es treguin alguna cosa del barret".

Preguntat per l'allau de lesions que afecten l'equip, sobretot la davantera, Pochettino ha dit: "L'estrès de la competició fa que la recuperació sigui més lenta i més si no tens tota la plantilla a disposició per poder refrescar. Confiem en la preparació que vam fer durant la pretemporada i el ministage que vam fer al Nadal". Tot i això, el tècnic ha dit que les lesions no es poden controlar. "Un altre jugador que ha passat pel quiròfan [Sergio García], això no es pot controlar. Les lesions musculars les tenen tots els equips i, quan coincideixen en diversos jugadors en la mateixa posició, tens un problema".

L'adéu de Kameni

Mauricio Pochettino també ha parlat sobre l'adéu del porter camerunès Carlos Kameni. "A Kameni el conec des del 2003, quan vaig fitxar pel Girondins de Bordeus. Allà va arribar un jove porter camerunès que feia una prova i que parlava una mica de castellà i vam establir una amistat", ha dit el tècnic de l'Espanyol, que ha afegit: "Quan vaig arribar a l'Espanyol, jo vaig ser un dels que vaig donar l'OK perquè Kameni vingués i passés set anys a l'Espanyol".

Tot i això, preguntat sobre per què els dos no es parlaven, Pochettino ha dit: "Quan algú no vol parlar amb una altra persona, no cal insistir-hi. Però quan algú pensa que és tractat malament, no cal ser hipòcrites i falsos, no cal forçar".

El preparador blanc-i-blau també ha parlat de les declaracions de Kameni en què criticava el club per falta d'ambició. "Un entrenador o un jugador no pot referir-se a una entitat d'una manera negativa. Qualsevol persona té molta responsabilitat quan parla, i sempre ha de parlar en positiu. Les coses negatives cal dir-les a qui correspongui, s'han de corregir a dins. A vegades existeix massa demagògia dins aquest espectacle que és el futbol, declaracions que fan que et guanyis un aplaudiment, però que no beneficien la institució. La visió ha de ser molt més àmplia del que es pensa un entrenador, un jugador o un treballador".

Tot i això, ha dit que les seves diferències amb Kameni no eren la causa que Kameni quedés fora de les convocatòries d'aquesta temporada. "Jo sempre em baso en les meves decisions esportives i sempre he primat aquestes davant d'altres qüestions. Molts cops la gent que participem als projectes esportius, siguin entrenadors o jugadors, ens creiem amb dret a reclamar coses. I jo crec que no tenim cap dret, sinó moltes obligacions per revalidar cada dia el que fem. Pochettino no pot ser l'entrenador de l'Espanyol pel que va fer fa 18 anys... no puc guanyar-me la situació per un passat, i Pochettino ha de ser millor dia a dia perquè segueixin confiant en mi", ha conclòs.

stats