Espanyol
Esports Futbol 16/06/2011

Pochettino renova amb l'Espanyol fins al 2014 prometent "treball i il·lusió"

El tècnic ha segellat avui la seva renovació com a tècnic del RCD Espanyol fins al 2014, en un acte en el qual ha agraït la confiança rebuda pel president Daniel Sánchez Llibre

Efe
2 min
Daniel Sánchez Llibre i Mauricio Pochettino.

BarcelonaMauricio Pochettino ha segellat avui la seva renovació com a tècnic del RCD Espanyol fins al 2014, en un acte en el qual ha agraït la confiança rebuda pel president Daniel Sánchez Llibre, i ha promès "treball, honestedat, il·lusió i esforç per posar l'equip al lloc que mereix".

Ha estat la Sala de Presidents de l'estadi de Cornellà-El Prat l'espai escollit pel club blanc-i-blau per escenificar l'ampliació d'un contracte que Sánchez Llibre ha considerat que marcarà l'esdevenir de l'entitat barcelonina.

"En el futur, els entrenadors que no portin una política similar a la de Pochettino en aquests dos anys i mig no triomfaran. És gent honrada, que estima i viu el futbol. Ells són els que han de posar l'Espanyol on es mereix", ha explicat el president blanc-i-blau, que en un mes abandonarà el seu càrrec.

Per això, ha aconsellat el tècnic envoltar-se sempre "dels seus i els que vagin a mort amb ell" i ha desitjat que, arribat el 2014, es "parli de Pochettino fins al 2017".

"Míster, moltes gràcies, sé que aniràs sempre cap a dalt. Aquests dos anys ens ho hem passat molt bé, malgrat els moments complicats. Felicitats i fins aviat", ha conclòs Sánchez Llibre.

Aquesta confiança ha estat àmpliament agraïda pel preparador argentí al llarg de l'acte, en què ha recordat que, des de la seva arribada com a jugador, el van tractar "com un més".

"L'afecte que he rebut no hi ha res que el pugui recompensar d'una altra manera. Només tinc un sentiment, el d'agraïment a aquesta institució, perquè no seríem el que som sense aquesta casa. Mauricio Pochettino seria Mauricio Pochettino, però no el que vostès veuen avui", ha admès l'argentí.

Amb aquesta renovació, el preparador es converteix en el tècnic més estable del club els últims catorze anys, en què l'equip ha canviat de banqueta fins en quinze ocasions.

"M'agradaria ser el Ferguson de l'Espanyol, a qui no li vindria de gust ser això, ser a casa teva, amb la teva gent?", ha ressaltat Pochettino.

Segons el parer del tècnic, "el que és clar és que estem molt il·lusionats amb la nova temporada, han arribat futbolistes que il·lusionaran i altres que arribaran. La base hi és i amb alguns retocs quedarà un equip molt competitiu, amb molta il·lusió. La gent pot estar tranquil·la", ha dit.

En tot cas, Pochettino ha reconegut que el preocupa la marxa de "certs futbolistes, que són desitjables per a altres equips".

"Ens agradaria conservar-los, apostem perquè segueixin, creiem que han de tenir continuïtat. Són importants, encara que no fonamentals perquè ningú no ho és, però veurem el que passa al llarg d'aquests dies", ha asseverat.

Entre aquests futbolistes hi ha el porter camerunès Carlos Kameni, davant la possible marxa del qual el tècnic ha recordat que "té contracte amb nosaltres i estem satisfets amb ell".

"Però tenim tres grans porters en plantilla, és el ja que menys em preocupa", ha recordat. "Hi ha interessos diversos, a veure què passa. Tot el que sigui treure conclusions és apressar-nos a afirmar coses que després poden capgirar-se", ha afegit.

Mauricio Pochettino ha finalitzat amb un objectiu i un desig llançat de cara a les pròximes temporades: "A la gent el que més li il·lusiona és veure Cornellà amb un ambient de gala europea".

stats