ESPANYOL
Esports Futbol 02/05/2011

L'Espanyol derrota l'Athletic Club i es manté viu en la lluita per entrar a l'Europa League (2-1)

Osvaldo ha aconseguit inaugurar el marcador amb un gol al 35', però set minuts més tard, Susaeta ha empatat de falta directa. I a la mitja hora de la segona part, Iván Alonso ha marcat el segon pels periquitos

Osvaldo i Luis García celebren el gol de l'argentí.

Cornellà de LlobregatL'Espanyol ha sumat els tres punts en l'últim partit de la 34a jornada de Lliga i es manté viu en la lluita per entrar a l'Europa League. Els gols d'Osvaldo i Iván Alonso han deixat la victòria a Cornellà-El Prat en un partit que ha estat marcat per la polèmica arbitral.

L'Athletic Club ha saltat al terreny de joc amb la intenció de dominar el partit i, de fet, s'ha fet amb el control de la pilota. Tot i això, qui ha gaudit d'ocasions ha estat l'Espanyol, que ha tingut l'ocasió d'obrir el marcador amb un contraatac que ha intentat culminar Iván Alonso. El davanter uruguaià però, ha topat amb Gorka Iraizoz, que ha aturat l'ocasió (14').

I tot just dos minuts més tard, Osvaldo ha rebut dins l'àrea una pilota, però la seva rematada l'ha refusada Amorebieta. L'Espanyol està collant l'Athletic i Javi Màrquez, amb un xut llunyà, també ha fet lluir-se Gorka.

L'Espanyol ha seguit buscant el gol i, finalment, l'ha trobat. Al 35', Osvaldo ha recollit una pilota solta dins l'àrea i ha superat Gorka. Tot i que el davanter estava en una posició dubtosa –en fora de joc–, l'àrbitre ha donat el gol per bo i l'Espanyol ha aconseguit trencar la igualada.

Tot i això, l'alegria ha durat tan sols set minuts, ja que amb un xut de falta directa, Susaeta ha aconseguit l'empat (42'). Abans del descans, Teixeira Vitienes no ha marcat penal en una clara acció de Gorka sobre Iván Alonso, fet que ha provocat que l'afició de Cornellà-El Prat l'acomiadés amb xiulets.

La segona meitat només ha tingut un protagonista: l'Espanyol. Els blanc-i-blaus s'han fet amb el control de la pilota i han disposat de les millors ocasions. La més clara, d'Osvaldo, que no ha pogut superar el porter tot i quedar-se sol amb un 1 contra 1. Els aficionats s'han posat nerviosos a mesura que passaven els minuts, i han rebut amb xiulets l'entrada de Rui Fonte per Javi Márquez.

Però ha estat precisament Fonte qui ha construït la jugada del segon gol. Després de rebre a la dreta de l'àrea, ha provat un centre-xut que ha acabat rematant Iván Alosno, tot sol al segon pal.

Amb 15 minuts per jugar, l'Espanyol ha cedit la pilota a l'Athletic, que ha pogut empatar en un xut de Gurpegui que ha desviat Kameni a córner. Però tot i la insistència dels jugadors bascos, els blanc-i-blaus han pogut tancar la porteria i sumar els tres punts.

Aquest resultat fa que els dos equips empatin en l'average particular, encara que en la suma total de gols és l'Athletic qui en sortiria guanyador després de 34 partits disputats.

ESPANYOL 2ATHLETIC CLUB 1Espanyol:

Kameni; Galán, Amat, Raúl R., Chica; Javi Márquez, Verdú; Luis G., Iván Alonso, Callejón i Osvaldo.

Athletic Club: Iraizoz; Iraola, Ekiza, Amorebieta, Castillo; Gurpegi, Javi Martínez; Susaeta, Iturraspe, Muniain i Toquero.

Gols: 1-0 (35') Osvaldo. 1-1 (42') Susaeta. 2-1 Iván Alonso (76').

Àrbitre: Teixeira Vitienes (col·legi càntabre). Targetes grogues: a Verdú (42'), Callejón (43'), Iraola (52'), Rui Fonte (80') i Javi Martínez (84').