DERBI
Esports Futbol 07/05/2011

Pochettino: "El Barça és un equip ple de campions del món i per guanyar-los, cal fregar la perfecció"

El tècnic de l'Espanyol celebra el seu partit 100 a la banqueta blanc-i-blava contra el Barça, l'equip contra el qual va debutar

Nuria García
2 min
Mauricio Pochettino.

BarcelonaEl tècnic de l'Espanyol, Mauricio Pochettino, ha explicat que els seus jugadors tenen moltes ganes de jugar el derbi que aquest diumenge els enfrontarà al Barça al Camp Nou. "Pel que fa a les emocions, és el més important perquè és un derbi, no hi ha relaxació, els derbis són intensos i sempre s'hi juguen més que tres punts. L'equip està bé, amb moltes ganes", i ha recordat que "el Barça és un equip ple de campions del món i per guanyar-los, cal fregar la perfecció".

p { margin-bottom: 0.21cm; } Sobre què s'espera del partit, Pochettino ha comentat: "El Barça proposa el mateix tant a casa seva com a fora. El que està clar és que mantindrem la nostra filosofia, tractar de fer mal al Barça i contrarestar les seves virtuts, pensant que hem de fer un gran esforç col·lectiu per treure un bon resultat". I ha insistit: "En partits com aquests, en el que ens costarà generar ocasions, caldrà aprofitar-les. Si en tenim cinc, hem de ser determinants i marcar-ne quatre. La perfecció no existeix, però hem d'intentar buscar-la".

Després de tants derbis, han preguntat a Pochettino si ha trobat la fórmula per aturar Messi. "Contra la inspiració no hi ha fórmula. Messi és un jugador instintiu que es basa en la seva inspiració natural. És imprevisible, per això és un dels millors o el millor jugador del món". Tot i això, creu que els dos equips es respecten i es respectaran molt: "Nosaltres respectem molt el Barça i el seu joc. Que ens respectin també és agradable".

Sobre el fet de poder endarrerir la festa al Barça –en cas que avui el Madrid no guanyi i el Barça sí que ho faci demà, els blaugranes podrien proclamar-se campions de Lliga–, Pochettino no ha volgut entrar. "No entro en aquests temes. Vull guanyar com a periquito que sóc i com a entrenador de l'Espanyol que sóc, vull guanyar perquè són tres punts importants, i també perquè el sentiment està aquí, però pel meu cap no passa res més. Vull guanyar per nosaltres, per la nostra afició, però no ficar-nos en altres coses en què no hem d'entrar", i ha afegit: "Si no suma el Sevilla, millor per a nosaltres. És un rival directe. I si al final el Barça és campió, el felicitarem, sinó, direm que és un dels millors equips del món".

Respecte al fet que l'afició periquita no pugui ser present al Camp Nou, el tècnic blanc-i-blau diu que no entén què passa. "Ens fa falta l'alè de l'afició. No he entès bé perquè no poden assistir al partit. Si fa poc es va premiar l'afició de l'Espanyol, no entenc perquè se'ls nega que hi assisteixin, sempre de manera ordenada".

A més, demà Pochettino celebrarà el seu partit 100 com a entrenador de l'Espanyol, curiosament contra el Barça, l'equip que el va veure debutar. "No és normal. Les coincidències no són tant coincidències i, després d'haver guanyat el dia del meu debut, tant de bo guanyem demà i donem una alegria a l'afició".

stats