Espanyol
Esports Futbol 03/08/2012

Victòria amarga d'un Espanyol que acaba el seu trofeu amb tres lesionats (2-0)

Rui Fonte i Forlín han sigut els golejadors d'un partit amb moltes faltes i una intensitat més de competició real que de pretemporada. El Montpeller ha patit una expulsió al minut 12; també Verdú ha marxat abans d'hora (72') per protestar

N. Arroyo
L'àrbitre expulsa Yanga Mbiwa

Cornellà de LlobregatL'Espanyol ha guanyat el 38è Trofeu Ciutat de Barcelona després de derrotar el Montpeller per 2-0. Rui Fonte i Forlín, amb dos gols consecutius, han donat la victòria als de Pochettino, que han marxat al descans amb tres lesionats, Raúl Rodríguez, Sergio García i Wakaso.

Deslluït per l'aspecte buit de les graderies de Cornellà-El Prat però engrandit per la intensitat competitiva (potser massa i tot) dels dos equips, el partit ha tingut ritme, moltes faltes i, de tant en tant, alguna bona ocasió. Sobretot de l'Espanyol, que ha jugat amb un home més des del minut 12 per l'expulsió per mans de Yanga-Mbiwa en una acció de contraatac d'Álvaro Vázquez.

Des del començament, el duel ha semblat més de lliga que de pretemporada. Duresa en la pilota dividida, molta força en tots els salts i xocs i una enèrgica pressió per incomodar la circulació de la pilota rival. La mala sort i l'excés de revolucions ha obligat Pochettino a fer tres canvis abans del descans per les lesions de Raúl Rodríguez, Sergio García i Wakaso.

Els 5.730 espectadors (molts d'ells turistes francesos) que han assistit al partit han aplaudit les recuperacions de Tejera al mig del camp, les curses per banda esquerra de Capdevila i han patit amb cada dura entrada de Wakaso, excessivament contundent al tall. També han rebut ovacions els veterans, com Verdú, Álvaro o Javi López.

Al minut 60, Rui Fonte ha avançat l'Espanyol i, uns minuts després, Forlín ha empès una centrada rasa per sentenciar amb el 2-0. El partit ha avançat sense història i l'Espanyol ha acabat aixecant el seu trofeu.