Espanyol
Esports Futbol 05/02/2011

El doble pivot medirà l'ambició de l'Espanyol contra un Almeria que vol sortir del descens

Pochettino haurà de decidir en funció del partit que imagini: si preveu que dominarà, pot ser que aposti per l'opció Verdú, més atrevida; si preveu lluita, optarà per Forlín

Natalia Arroyo
2 min
Javi Márquez lluita amb Maduro en el partit de Mestalla.

BarcelonaSense Baena, encara lesionat, ni Duscher que va rebre contra el Vila-real la cinquena targeta groga i ha de complir un partit de sanció, Pochettino té el dubte de qui ha d'acompanyar Javi Márquez al centre del camp per jugar contra l'Almeria. Són diverses les opcions que té el tècnic argentí: avançar la posició de Forlín i alinear al recuperat Galán al centre de la defensa amb Amat, o fer recular Verdú de la mitja punta al doble pivot i reconstruir l'atac amb Álvaro, Sergio Garcia, Luis Garcia i Callejón.

Totes dues opcions són vàlides però desemboquen en dues intencions de joc diferents. Sobre una mateixa base i estil, innegociables, l'Espanyol ofereix matisos canviants del seu futbol en funció dels futbolistes que juguin. Contra l'Almeria Pochettino té el repte de demostrar-se atrevit, arriscat, convençut de la superioritat de l'Espanyol en clau de possessió de pilota i fer jugar Verdú i Javi Márquez al doble pivot. Dos jugadors de toc, de construcció per enllaçar amb un atac molt més ofensiu que mai, format per Álvaro en punta, Sergio García i Callejón a les bandes i Luis Garcia fent de mitja punta.

És una opció real, encara que Pochettino podria estar temptat de quedar-se amb l'alternativa més conservadora, la que mou menys l'esquema d'un bloc que ja juga de memòria i combina jugadors d'ofici amb jugador de màgia. Així, l'Espanyol podria jugar amb Galán al central i equilibrar el doble pivot amb un jugador creatiu, Javi Márquez, i Forlín, més de contenció. El risc d'aquesta proposta és que l'equip perdi toc alhora que perdi contundència en l'eix de la defensa, perquè a Galán encara li falta rodatge després de quatre mesos lesionat.

I és que l'Almeria té jugadors ràpids en atac, com Crusat, Ulloa o Uche. Oltra, a més, recupera Piatti, que no va jugar en el partit de Copa contra el Barça, i també podrà comptar amb Marcelo Silva, que formarà parella de centrals amb Acasiete.

Serà un partit que, si ve no ha de ser definitiu passi el que passi, sí pot acabar de definir la personalitat d'un Espanyol que aspira a consolidar la plaça d'Europa League, sense deixar de somiar amb caçar alguna ensopegada del València o el Vila-real per colar-se en zona Champions. Part d'aquest esperit pot passar per sumar tres punts al Juegos del Mediterráneo d'Almeria. El rival, lluita per sortir del descens, una guerra oblidada ja fa mesos del cap periquito.

Possibles alineacions:

Almeria: Diego Alves; Michel, Santi Acasiete, Marcelo Silva, Jakobsen; M'Bami, Bernardello Uche, Piatti; Crusat i Leo Ulloa.

Espanyol: Kameni; Chica, Amat, Forlín, David García; Javi Márquez, Verdú; Sergio García, Luis García, Callejón i Álvaro.

Àrbitre: Undiano Mallenco (col·legi navarrès)

stats