Copa del Rei
Esports Futbol 06/01/2011

Un gran gol del Kun Agüero elimina un Espanyol incapaç de remuntar l'eliminatòria contra l'Atlètic, tot i el gol final de Luis García (1-1)

En una sortida al contraatac, el Kun Agüero ha fet una jugada individual que ha culminat amb un xut a trencar, imparable per a Cristian Álvarez. Luis García ha empatat de falta, al 91'

Domínguez i Álvaro Vázquez.

Cornellà-El PratL'Espanyol ha sortit convençut que un gol ràpid li donaria opcions de poder gestionar el partit amb calma, madurar-lo. Els de Pochettino han sortit amb empenta i en els primers cinc minuts, s'han abocat a l'àrea del conjunt matalasser.

Álvaro, amb una rematada acrobàtica, i una centrada de Sergio García que no refusen ni Perea ni De Gea a l'àrea petita, han advertit de les intencions dels locals. L'Espanyol ha estat bé, elèctric, convençut.

Al minut 10, una acció aïllada des de l'esquerra de Reyes, que canvia d'orientació, acaba amb una volea brillant de Raúl García que s'estavella al travesser. Ha estat el punt d'inflexió, l'avís que ha recordat als blanc-i-blaus que un gol podria fer-los fora del partit. Només Javi Márquez, amb un xut llunyà, i Dátolo amb una rematada tova, han tornat a ensenyar les urpes. Els de Quique Sánchez Flores, que havien començat defensius i tancats, han anat jugant millor i creient, liderats pel Kun Agüero. Al minut 24' una escapada en solitari de l'argentí ha acabat amb un xut potentíssim, imparable per a Cristian. Era el 0-1, un gol que ha gelat Cornellà. L'ha glaçat.

El darrer quart d'hora ha pogut ser dramàtic per als periquitos, que haguessin pogut encaixar dos gols més, un de Reyes i un altre del Kun. Finalment, però, l'Espanyol ha aguantat, i ha marxat al descans amb un resultat molt negatiu.

A la represa, els locals han buscat l'empat ràpid, que animarien l'eliminatòria. Una centrada-xut de Dátolo que pica al travesser, i un bon revers dins l'àrea d'Álvaro, han avisat, han posat una marxa més al partit per recuperar la intensitat. El gol, però, no ha arribat.

El partit ha entrat en una dinàmica de pauses, amb un Atlètic de Madrid conservador, pacient. L'Espanyol ha tocat i tocat, però sense profunditat. Pochettino ha fet alguns canvis, buscant més xut. I, només sortir, Luis Garcia ha demostrat el seu talent des de la frontal, amb dos grans xuts. El primer l'ha salvat a mà canviada De Gea, en una gran aturada. El segon, ha picat a la creueta.

Ha sigut un miratge. Perquè ha tornat a aparèixer el Kun i l'Atlètic ha avançat línies, treient-se la pressió periquita de sobre. A les seves botes, i a les de Reyes, els matalassers han tingut el segon. L'Espanyol, més amb el cor que amb el cap, ha buscat el gol de l'honor, l'empat. I ha arribat amb un xut magistral de falta de Luis García, ja al descompte.

Ha evitat l'Espanyol la segona derrota consecutiva a casa, la cinquena. Però no ha pogut evitar caure eliminat davant un Atlètic, que en el global, ha sigut millor.

RCD Espanyol: C. Álvarez; Chica (Javi López, 82'), Amat, Forlín, Dídac; Duscher, Javi Márquez; Sergio García, Verdú (Luis García, 58'), Dátolo; i Álvaro (Iván Alonso, 66').

At.Madrid: De Gea, Ujfalusi (Valera, 56'), Perea, Domínguez, Filipe; M. Suárez, Raúl García, Assunçao (Koke, 60'), Reyes; Kun Agüero i Diego Costa (Antonio López, 80').

Gols: 0-1, 24', Kun Agüero; 1-1, 91', Luis García.

Àrbitre: Miguel Ángel Pérez Lasa (col·legi basc). Ha amonestat amb groga Ujfalusi, Diego Costa, Luis García, Duscher, Dátolo, Forlín i Iván Alonso.