Junta General d'Accionistes
Esports Futbol 02/12/2010

L'Espanyol aprova l'ampliació de capital de 12 milions d'euros, amb Sánchez Llibre de president

L'ampliació de capital es farà entre el 7 de febrer i el 7 d'abril i el president Sánchez Llibre continuarà al càrrec per dur-la a terme "no per 5 anys, però sí per un temps"

Natalia Arroyo
3 min
Daniel Sánchez Llibre durant la junta d'accionistes d'aquesta tarda.

CornellàLa Junta General d'Accionistes que s'ha celebrat a l'Auditori de la Fira de Cornellà tenia com un dels punts més destacats de l'ordre del dia l'ampliació de capital i la reelecció del president per un nou mandat. És precisament per aquesta qüestió que Daniel Sánchez Llibre ha demanat als presents "un temps per assumir aquesta ampliació, però no fins el 2015". El president s'ha compromès a seguir en el càrrec fins a escollir un nou consell i conèixer el nou accionariat del club, però no necessàriament exhaurint el nou mandat.

Respecte de l'ampliació de capital, s'emetran 199.665 accions nominatives de valor nominal de 60.101,21 euros, fins un màxim de 12 milions d'euros d'augment, xifra màxima que vol assolir el club. El 7 de febrer serà la data per començar amb aquesta ampliació, i tindrà una durada de 45 dies, fins el 23 de març. Del 24 al 30 de març s'adjudicaran les accions, quedant encara uns dies, fins el 7 d'abril, si existeixen accions pendents de subscriure.

L'Espanyol s'estima molt més els petits accionistes que els grans, segons ha expressat el conseller de l'àrea econòmica Emilio Gutiérrez. Ha dit: "preferim tenir 100 accionistes d'una acció, que un de 100". I ha demanat als accionistes presents a l'Auditori que els "acompanyin en el camí". "Una inversió a l'Espanyol actualment no és perdre diners, ni cap bogeria financera".

La darrera ampliació es va fer el 2004, i aleshores es va assolir una xifra fantàstica de 10.600 accionistes, sobre la meitat dels socis actuals. L'objectiu d'aquesta ampliació passa per donar cumpliment al compromís amb el Crèdit Sindicat, aportar tranquil·litat al fons econòmic del club i mantenir l'Espanyol com el club de Primera amb major nombre d'accionistes.

A més, a la Junta General d'Accionistes ha presentat un deute net acumulat de 136 milions d'euros i uns ingressos de 53,9 milions. Les pèrdues durant el curs 2010 es queda prop dels 8 milions d'euros, i la justificació del club, poc convincent, és que no s'han pogut comptabilitzar les vendes de Pareja i Moisés i que aquestes queden pendents de sumar-se al següent compte el 2011. S'ha obviat, al respecte, que tampoc s'han restat les compres d'Osvaldo i Sergio García.

En el torn de precs i preguntes, un dels presents més crítics, Sergio González demanat que no es dugui a terme l'ampliació de capital, i que "a partir d'ara es vengui bé els jugadors" si es vol recuperar part del deute. Un altre dels accionistes, Xavier Pujol membre de l'Associació de Petits i Mitjans Accionistes de l'Espanyol, ha elogiat la nova política "de gent de la casa" però ha advertit que "la venda de jugadors no ha de ser la principal via per quadrar els pressupostos cada temporada". Ha afegit, també, que "si es ven un jugador al mercat d'hivern, no caldrà fer una ampliació de 12 milions, excessiu pel petit accionariat". Pau García, un dels darrers en participar, ha aprofitat l'ocasió per donar continuïtat a l'eufòria després de guanyar la Copa Catalunya.

Un dels punts més destacats de l'ordre del dia era

l'ampliació de capital i la reelecció del president per un nou mandat. És precisament per aquesta qüestió que Daniel Sánchez Llibre ha demanat als presents "un temps per assumir aquesta ampliació, però no fins el 2015".

S'han emès 199.665 accions

nominatives de valor nominal de 60.101,21 euros, fins

un màxim de 12 milions d'euros d'augment. El 7 de

febrer serà la data per començar amb aquesta

ampliació,i tindrà una durada de 45 dies, fins el 23

de març. Del 24 al 30 de març s'adjudicaran les

accions, quedant encara uns dies, fins el 7 d'abril,

si existeixen accions pendents de subscriure.

L'Espanyol s'estima molt més els petits accionistes

que els grans, segons ha expressat el conseller Emilio

Gutiérrez. Ha dit: "preferim tenir 100 accionistes

d'una acció, que un de 100". I ha demanat als

accionistes presents a l'Auditori que els "acompanyin

en el camí". "Una inversió a l'Espanyol actualment no

és perdre diners, ni cap bogeria financera".

La darrera ampliació es va fer el 2004, i aleshores es

va assolir una xifra fantàstica de 10.600 accionistes,

sobre la meitat dels socis actuals. L'objectiu

d'aquesta ampliació passa per donar cumpliment al

compromís amb el Crèdit Sindicat, aportar

tranquil·litat al fons econòmic del club i mantenir

l'Espanyol com el club de Primera amb major nombre

d'accionistes.

La Junta General d'Accionistes que s'ha celebrat a

l'Auditori de la Fira de Cornellà ha presentat un

deute net acumulat de 136 milions d'euros i uns

ingressos de 53,9 milions.

stats