Llevant-Espanyol
Esports Futbol 06/03/2011

L'Espanyol, amb poca pólvora, cau contra un Llevant al que li val el gol de Caicedo al minut 26'

La primera meitat ha sigut del Llevant, excepte algunes accions aïllades de l'Espanyol. Els de Pochettino s'han corregit al descans i ha tingut alguna acció al segon temps per empatar, però no ha inquietat massa la porteria de Munúa

Els jugadors del Llevant celebren el gol de Caicedo.

BarcelonaEl Llevant ha començat dominant i al minut 10 Juanlu ha estavellat una pilota al travesser i després Kameni ha salvat l'Espanyol d'encaixar un gol. Els periquitos, però, han reaccionat i al segon temps, amb més possessió, han asserenat el joc en busca del gol de l'empat. Verdú i Álvaro són els que més ho han intentat, però sense encert. Pochettino ha acabat fent debutar dos joves del planter, Eric López i Víctor Álvarez, de 17 anys.

El Ciutat de València ha sigut un camp parcialment periquito, perquè l'Espanyol ha estat animat avui per 1.800 aficionats blanc-i-blaus que han viatjat en 25 autocars des de Barcelona aquest matí. Això, però, no ha servit per assegurar un bon inici de partit. El Llevant ha sortit més intens, més ficat i de seguida ha gaudit d'alguna aproximació, aprofitant els atacs molt verticals i la defensa avançada dels periquitos.

Els de Pochettino han pogut fer-se amb el control de la pilota passat el quart d'hora de joc, quan Verdú ha començat a entrar més en joc i, amb pilota, s'ha asserenat el partit. A l'Espanyol no li convé l'anada i tornada, però no ha pogut evitar que en una cursa per la banda dreta, Valdo fes una centrada que Caicedo ha rematat al primer pal davant l'indecisió d'Amat i la poca contundència de Kameni. Era el minut 26'.

El gol ha fet reaccionar els periquitos, que han tingut al tram final els millors moments del partit, animats per un gran Álvaro, actiu, buscant diferents alternatives en atac. Dos xuts d'ell han avisat el Llevant del perill d'un Espanyol que, tot i fer una fluixa primera meitat, segueix viu al partit al descans. L'1-0 és una renda curta per al Llevant.

Després del descans, però, i tot i la bona sortida de l'Espanyol a través d'un Verdú més proper a l'àrea rival, ha quedat clar que podria ser suficient. Els periquitos gairebé no han xutat a porteria i així és impossible remuntar.

Els de Pochettino ho han intentat, però no han trobat bones ocasions per inquietar Munúa, que ha viscut força tranquil tot el segon temps. El Llevant, fins i tot, ha pogut marcar el segon en alguna acció de contraatac.

Al tram final de partit han debutat dos joves del planter: Eric López, extrem dret de 17 anys (01/04/1993) i Víctor Álvarez, lateral esquerrà (14/03/1993). Pochettino, que ha semblat veure els seus incapaços d'empatar, ha fet canvis pensant en seguir rodant una plantilla molt jove. Cada dia més.

Llevant: Munúa; Nano, Iborra, X. Torres, Del Horno; Javi Venta, Ballesteros; X. Muñoz (60' Jefferson Montero), Juanlu, Valdo (83' Pallardó) i Caicedo (70' Stuani).

Espanyol: Kameni; D. García (88' Víctor Álvarez), Amat, Galán, Javi López; Verdú (74' Manu Molina), Duscher; Callejón, Luis García, S. García (82' Eric López) i Alvaro V.

Gols: 1-0, Caicedo 26'.

Àrbitre: Turienzo Álvarez (comitè basc). Ha tret grogues als locals Del Horno, Iborra i Xisco Muñoz i als visitants Galán, Duscher, Amat, David García i Callejón.