Espanyol
Esports Futbol 23/01/2011

Pochettino: "Felicito als jugadors per aquest gran triomf, però hem de mantenir l'exigència"

El tècnic no vol aturar-se a celebrar l'1-3 a Getafe, en una victòria que ha catalogat de "merescuda davant un bon rival" i vol seguir treballant dur i pensant en anar "partit a partit"

Natalia Arroyo
2 min
Pochettino dirigint els seus homes a Getafe.

BarcelonaPochettino està satisfet pel triomf. Radiant, de fet, però la veu de la consciència el fa ser prudent, mantenir el to conservador que l'ha ajudat a arribar a aquesta situació. El primer que ha fet és elogiar el treball dels seus homes i "felicitar els futbolistes, que són els actors principals d'aquest triomf". Sobre el partit, ha dit que "és un resultat merescut davant d'un rival que juga bé a futbol i que venia ferit". "És un camp difícil i hem tret el partit amb una nota molt alta".

El tècnic ha explicat que "l'equip estava controlant bé el joc fins al moment del gol", però que després "ha acusat aquest cop anímic" i el bloc s'ha "estirat". "Hem passat a ser un equip massa llarg. Al descans, hem reaccionat i hem acabat fent un gran partit", ha resumit.

Li han preguntat si el que més valora és la capacitat de l'equip de reaccionar en els moments delicats. D'una banda, capgirar el marcador avui i, de l'altra, aixecar el cap després d'una mala ratxa fa algunes setmanes per tornar a donar un cop sobre la taula. Pochettino, ha sigut clar i contundent: "Som un equip fort mentalment, sinó no estaríem aquí. El bon ambient i el convenciment dels futbolistes es reflecteix en partits com avui. La ratxa de mals resultats, no ens va afectar en el dia a dia i les ganes de treballar".

I s'ha extès en els elogis. "Ens prenem cada partit com una possibilitat de millora. La virtut d'aquest grup són les ganes de treballar, i aquesta mentalitat ens ajuda a mantenir-nos en aquest dolç moment. Tothom té dret a somniar, però jo tinc l'obligació de mantenir el nivell d'exigència i disciplina i no permetre que ens allunyem d'aquest camí".

Quan li han preguntat sobre el bon moment de l'equip de cara a porteria, coincidint amb la baixa del golejador Osvaldo, el tècnic ha dit que "s'està demostrant que l'Espanyol té gol, molt més enllà d'un jugador de referència" i que dirigeix "una plantilla de gran qualitat".

On és el sostre de l'equip? "Estem en el bon camí. Ara hem d'incidir en potenciar les coses que fem bé i corregir allò que hem fet menys bé". En aquesta línia, ha evitat quedar-se amb els primers vint minuts de la segona meitat, com a exemple dels millors minuts de l'equip. "Fa setmanes que sento aquests elogis, amb altres bones meitats que hem fet i espero que segueixi sent així en els propers partits".

stats