Espanyol
Esports Futbol 01/03/2011

Un Espanyol sense Javi Márquez vol superar la "barrera dels 42 punts" contra el Mallorca

Després de trencar la ratxa de resultats negatius contra la Reial Societat, els de Pochettino busquen donar continuïtat a la victòria amb un altre triomf a Cornellà-El Prat que els permeti "assegurar-se" la permanència per mirar cotes més altes

Natalia Arroyo
2 min
Els jugadors de l'Espanyol celebren un gol contra la Reial Societat.

BarcelonaL'estadística diu que l'Espanyol, quan no juga Javi Márquez, no guanya. Si més no, ha perdut contra el Madrid (3-0) en la jornada quatre, pel mateix resultat contra el Deportivo a Riazor, en la jornada nou, i amb l'Athletic a San Mamés (2-1) en la jornada quinze. En els dos primers partits, però, part de l'error va venir d'un plantejament poc arriscat, defensiu fins i tot, l'alineació de Duscher i Manu Molina o Duscher i Baena junts.

I és que quan no hi és Javi Márquez, la millor opció per suplir-lo és Verdú, però el barceloní, tot i aportar el seu futbol de toc, recupera moltes menys pilotes que el migcampista del planter (la meitat, de fet) i l'equip se'n ressent. Conscient d'això, Pochettino acostuma a buscar altres alternatives per donar consistència al mig del camp.

L'Espanyol d'ara no és el de les primeres setmanes, té més convenciment en el seu futbol, a dominar els rivals a través de la possessió, sense perdre la seva essència vertical en atac, encara que davant hi hagi un equip sòlid com el Mallorca. Per això, a més, és molt probable que Pochettino torni a situar Álvaro Vázquez en punta, i Sergio García a la banda. Javi Chica, un cop complert el partit de sanció, també tornarà a l'onze, possiblement en substitució de Javi López.

Els homes de Laudrup, després de perdre contra el Barça tot i fer un partit d'allò més correcte, buscaran trencar la mala ratxa de resultats lluny de l'Iberostar Estadi, on no guanyen des de fa tres mesos, quan van vèncer 1-2 al Sevilla. Per fer-ho, el Mallorca recupera el central Ivan Ramis, però perd al centre del camp Martí, sancionat, i De Guzmán, lesionat.

Una victòria consolidaria l'Espanyol en la cinquena posició, a l'espera del que fessin l'Athletic i el Sevilla, entre d'altres rivals, i amb l'esperança de seguir sumant punts per confirmar les opcions europees de l'equip periquito.

Espanyol: Kameni; Chica, Amat, Galán, David García; Verdú, Duscher; Luis García, Sergio García, Callejón i Álvaro

Mallorca: Aouate; Cendrós, Ramis, Nunes, Ayoze; Pereira, Joao Víctor; Castro, Tejera, Nsue i Webó

Àrbitre: González González (col·legi castellà-lleonès)

Estadi i hora: Cornellà-El Prat, a les 20.00 hores

stats