Espanyol
Esports Futbol 23/01/2011

L'Espanyol haurà d'aïllar-se dels rumors per centrar-se en un partit exigent contra el Getafe

Amb les baixes segures de Baena i Osvaldo, lesionats, l'Espanyol confia en Duscher per controlar un mig del camp que serà clau contra un equip de toc com el que entrena Míchel i es debat entre la velocitat d'Álvaro o l'habilitat en curt de Sergio García

Natalia Arroyo
2 min
Jugadors de l'Espanyol celebrant el gol d'Álvaro. Foto: reuters

BarcelonaA Míchel li agrada molt el futbol que està fent l'Espanyol i celebra el seu bon moment a la classificació. Pochettino torna els elogis i reconeix l'admiració que sent cap a la proposta de futbol que planteja el Getafe. D'estil similar i amb projectes paral·lels, el duel al Coliseum Alfonso Pérez serà una lluita per dominar la possessió.

El següent pas i, el més determinant tenint en compte que tots dos conjunts plantegen un mateix dibuix tàctic (l'1-4-2-3-1), serà orientar aquest control de la pilota i trepitjar l'àrea rival. Convertir la possessió en domini del joc. No serà fàcil, perquè el Getafe, més enllà de la mala ratxa de resultats que encadena, és un equip que juga desacomplexat i a l'atac.

Pochettino perd Baena per lesió i donarà els galons a Duscher. El migcampista, poc rodat, ha d'aportar equilibri a través de la bona gestió de la seva posició al centre del camp. La seva parella de ball serà Parejo, un adversari de gran qualitat i molta mobilitat. Serà clau Javi Márquez a les ajudes, i en la creació.

Com també ho hauran de ser els tres jugadors a l'enllaç, els mitgespuntes titulars de Pochettino: Callejón, Verdú i Luis García. En punta, el tècnic podria apostar per mantenir Álvaro a l'onze, imaginant-se un partit àgil amb un Getafe que, darrerament, ha demostrat ser fràgil a l'esquena (exemples de les derrotes recents contra la Reial Societat o el Madrid ho demostren). L'altra opció és situar en punta a Sergio Garcia, si l'entrenador aposta per un joc més combinatiu i uns atacs més posicionals.

Sigui com sigui, la gran lluita de l'Espanyol serà deixar de banda els rumors del possible traspàs de Víctor Ruiz i centrar-se exclusivament en endur-se els tres punts d'un camp, el Coliseum, que reparteix èxits entre els dos equips. En els sis enfrontaments que s'han disputat a Getafe, l'Espanyol ha guanyat dos partits, n'ha empatat dos més i n'ha perdut també dos.

stats