Espanyol
Esports Futbol 09/01/2011

Quan l'única opció vàlida és guanyar

El conjunt aragonès, entrenat per Aguirre, és un rival molt més dur del que el seu 18è lloc a la classificació demostra, però la dinàmica de resultats "obliga" l'Espanyol a sumar els tres punts per no perdre la confiança

Natalia Arroyo
2 min
Duscher lluita una pilota amb el Kun.

BarcelonaLa mala ratxa de resultats "obliga" l'Espanyol a sumar la victòria contra el Saragossa aquesta tarda a les 17.00 hores a Cornellà-El Prat. Osvaldo arriba a la cita, recuperat a última hora de les molèsties al genoll. Pochettino també podrà comptar amb Víctor Ruíz, absent els darrers dos partits per sanció, però perd a Forlín, que acumula cinc grogues.

El mexicà Javier Aguirre podrà comptar amb gairebé tots els jugadors que van aconseguir la victòria la setmana passada contra la Reial Societat. Només té el canvi obligat de Ponzio, sancionat, a qui podria substituir Edmilson. A més, té el dubte del central Contini, que no s'ha pogut exercitar amb normalitat en les darrreres sessions de l'equip.

La necessitat de puntuar és recíproca. El uns, per mantenir-se a la zona alta, i els altres per sortir dels llocs de descens. Amb tot, s'espera un partit d'alta intensitat, d'anades i tornades. L'Espanyol s'espera un Saragossa defensiu, deixat a la sort de Sinama Pongolle, que haurà de lluitar tot sol pendent de les sortides al contracop del seu equip. Aguirre, però, ha anunciat que vol disputar la pilota a l'Espanyol, tutejar-lo a casa seva, per evitar que la mobilitat dels atacans blanc-i-blaus s'imposi.

El perill més gran del partit, potser serà que els locals, forçats a assumir el pes del xoc, siguin vulnerables a la defensa. Pongolle, ràpid, serà un perill constant pels centrals Víctor Ruíz i Amat. D'aquí que Baena guanyi opcions de recuperar la titularitat, en detriment d'un Duscher menys rodat que, oferint més toc i més ordre, no té tant recorregut i ajuda menys en defensa.

La victòria local aportaria confiança a l'afició, que necessita una nova demostració de la solidesa del seu equip. Un equip que, segons repeteix una vegada i una altra Pochettino, no ha perdut la fe en si mateix i manté intactes les aspiracions europees. Una nova ensopegada, ni es contempla.

stats