Espanyol–Vila-real
Esports Futbol 30/01/2011

L'Espanyol busca exhibir el seu fons d'armari contra un gran Vila-real

Serà el primer partit sense Víctor Ruiz i Dídac a les files de l'Espanyol i Pochettino vol que això impliqui un extra de motivació en els seus homes que volen guanyar per seguir a la zona alta

Natalia Arroyo
2 min
Forlín defensa Toquero, amb l'ajuda de Verdú.

BarcelonaEn l'afany d'induir l'afició periquita a pensar en positiu, Pochettino va dir ahir que els traspassos de Víctor Ruiz i Dídac Vilà eren fins i tot bons per la plantilla, que els havia fet "créixer l'autoestima" i confirmar la sensació que el seu bon treball "no estava passant desapercebut per als grans clubs".

Un Espanyol amb la moral crescuda, doncs, rep aquest vespre a les 21.00 hores a un Vila-real que, sense traspassos pel mig, també creu sobradament en les seves opcions, còmode en l'elogi de ser "l'equip que millor futbol practica per darrere del Barça", segons el propi tècnic argentí. El preparador groguet, Garrido, recupera a Nilmar després d'un mes lesionat, tot i que no sembla que l'hagi de fer jugar i que donarà continuïtat a la parella Marco Ruben i Rossi. A més, també torna Marchena a l'eix de la defensa.

Per la seva banda, Pochettino ja fa dies que sap amb qui no podrà comptar, però alhora ja fa mesos que té clars quins són els relleus que li pugen del planter. De cara al duel de Champions que tindrà lloc avui a Cornellà-El Prat, l'entrenador blanc-i-blau podria alinear Chica a banda canviada, i donar entrada a un Javi López que està més rodat que David Garcia, l'opció més natural al lateral esquerre i que no faria moure Chica de la seva posició. La resta de llocs semblen intocables després del bon partit fet a Getafe.

Un dels noms propis que tindrà continuïtat serà Sergio Garcia, ja que el matx que s'espera contra el Vila-real té moltes similtuds amb el Getafe. Lluita per dominar la pilota, intensitat defensiva per aturar un atac amb jugadors de gran qualitat tècnica i capacitat d'adaptar-se a fases del partit on es porti un rol actiu i fases més aviat amb rol passiu i al contraatac. Amb tot, l'aposta pel de Badalona sembla aportar més garanties d'èxit que la del jove Álvaro Vázquez, que troba menys moments per combinar amb la mitja punta formada per Callejón, Verdú i Luis García.

A aquestes alçades de campionat, les distàncies comencen a ser importants però en cap cas rellevants. L'Espanyol té a cinc punts el tercer lloc del Vila-real i somia en escurçar aquest marge donant un altre cop sobre la taula a Cornellà. Un mal resultat tindrà una fàcil argumentació. Una excusa absurda, equivocada, que trobarà la seva raó de ser en una setmana convulsa pels fitxatges de Víctor Ruiz al Nàpols i Dídac al Milan. El tros de partit que es veurà entre dos equips molt en forma, però, no mereix ser ignorat per unes negociacions. Siguin quines siguin.

stats