Espanyol
Esports Futbol 26/02/2011

L'Espanyol reacciona al segon temps i acaba golejant la Reial Societat en el retorn de Tamudo (4-1)

Álvaro Vázquez ha avançat als periquitos amb un gol afortunat, però Estrada ha empatat abans del descans. Al segon temps, Sergio García, Callejón i Javi Márquez han donat el triomf als locals

Sergio García en una acció del partit contra la Reial Societat.

BarcelonaPochettino ha posat tota l'artilleria d'atac, ubicant al doble pivot a dos jugadors de perfil creatiu com Verdú i Javi Márquez, i deixant el protagonisme en punta a Álvaro Vázquez. Sergio García s'ha situat a la banda, amb Callejón i Luis García s'ha mogut entre línies al centre.

Al primer temps, l'equip no ha trobat el seu lloc en aquest nou ordre i ha patit, massa separat. Al segon temps, Pochettino ha sabut explicar els seus homes com no perdre la posició i ha tret profit a la pòlvora que tenia sobre la gespa, per acabar golejant a una Reial Societat que s'ha desinflat al segon temps, com Tamudo.

Desordre al primer temps

La primera meitat de l'Espanyol no ha estat bona, davant una Reial Societat que ha conservat l'ordre en tot moment i que fins i tot ha gaudit d'alguna arribada perillosa que ha salvat un concentrat Kameni. Sense pilota, l'equip ha resolt malament alguns duels i ha trencat l'equilibri entre línies, amb Javi Márquez i Verdú massa abocats a l'atac.

Amb pilota, ha faltat precisió en la passada final perquè els jugadors més avançats tampoc han tingut la mobilitat d'altres dies. La Reial, liderada per un gran Griezmann i un molt motivat Raúl Tamudo, ha sortit al contraatac amb molt de perill, amb les idees clares.

Tot i així, el primer gol ha sigut periquito. Álvaro Vázquez s'ha trobat una pilota dins l'àrea, ha xutat fort i la seva rematada ha tocat en el cos d'Estrada, que ha desviat la pilota i l'ha fet entrar dins la xarxa. Era el minut 41' i l'Espanyol ha trobat un premi superior al que ha merescut.

La Reial ha pogut reaccionar gràcies a una acció de còrner. Uns errors en els marcatges de la defensa periquita han habilitat al propi Estrada, que ha afusellat Kameni des de l'àrea petita per empatar el partit per fer el gol de l'empat.

Bona reacció després del descans

A la segona meitat, l'Espanyol s'ha corregit, ha jugat més ordenat. Verdú i Javi Márquez s'han repartit el protagonisme en atac i no han pujat els dos alhora. Ja en els primers minuts, l'equip ha pogut plasmar les seves millors sensacions en alguna aproximació de perill a les botes d'un actiu Sergio García. De fet, als deu minuts, el davanter de Bon Pastor ha caçat una pilota dins l'àrea, ha fet un control orientat exquisit i ha marcat el 2-1.

Els periquitos han dominat el partit, han portat el ritme i el pes del joc. La Reial ja no inquietava. Tamudo ja no ha trobat cap cursa ni cap pilota que lluitar, per a alegria local. L'Espanyol ha tingut alguna sortida al contraatac que hagués pogut ampliar la renda molt abans, però no ha sigut fins a deu minuts del final quan Callejón ha rematat la victòria, aportant tranquil·litat a l'equip. Rui Fonte ha conduït una pilota al mig del camp, ha fet una passada perfecta a Callejón que ha creuat un fort xut, lluny de l'abast de Bravo per fer el 3-1.

Ja sobre el temps afegit, Javi Márquez ha tancat la golejada amb un gran gol de falta. Amb aquesta victòria, l'Espanyol trenca una mala ratxa de resultats, després de quatre jornades consecutives perdent.

Espanyol: Kameni; Javi López, Amat, Galán, David Garcia; Javi Márquez, Joan Verdú; Luis Garcia, Callejón (86', Manu Molina), Sergio García (64', Duscher) i Álvaro Vázquez (77', Rui Fonte)

Reial Societat: Bravo; Estrada, Demidov, Mikel González, De la Bella; Markel, Illarramendi; Griezmann (77', Sutil), Xabi Prieto (72', Sarpong), D.Zurutuza (84', Aguirretxe) i Tamudo

Gols: 1-0, Álvaro Vázquez 41'; 1-1, Estrada 43'; 2-1, Sergio Garcia 54'; 3-1, Callejón 81'; 4-1, Javi Márquez 91'

Àrbitre: Ayza Gámez. Ha amonestat Galán al 29' i a Illarramendi al 53'.