Espanyol
Esports Futbol 15/01/2011

Dos gols de Callejón li donen la victòria a l'Espanyol al Sánchez Pizjuán (1-2)

L'Espanyol ha patit en un partit en què el Sevilla ha tingut més la pilota i ha fet córrer els periquitos, que han trobat en el contraatac la millor estratègia per guanyar

Raúl Baena i Romaric lluiten per una pilota.

BarcelonaL'Espanyol ha guanyat al Sánchez Pizjuán, gràcies a l'efectivitat i a l'ofici. En una única ocasió de gol, Callejón ha posat la punta de la bota per rematar una centrada de Javi Márquez i avançar els periquitos abans del descans, minut 40. Tot i aguantar bé en defensa, amb moltes ajudes i molta intensitat a la pilota dividida, no ha fet mèrits l'Espanyol (atenent a les ocasions) per anar per davant en el marcador.

El Sevilla ha centrat el seu joc en el cap de Kanouté i Luis Fabiano, les carreres de Navas i Perotti, i el múscul de Zokora i Romaric. La defensa periquita s'ha hagut de multiplicar per pressionar la circulació de pilota dels andalusos, que han tingut dues bones ocasions per avançar-se en el marcador. Luis Fabiano, al 12, ha fet volar Kameni per salvar el primer gol de la nit. I Navas, poc després, no ha encertat en una volea, després d'una sèrie d'errades dels centrals.

Després del descans, el guió s'ha mantingut, amb un Sevilla abocat a l'atac, però sense idees més enllà de penjar pilotes a l'àrea. Amat ha entrat per Forlín al descans, perquè l'argentí tenia una groga, i el jove central ha controlat bé el joc aeri sevilista.

Verdú, prop de la pilota, ha aportat calma i seny a l'Espanyol, tot i que l'equip de Pochettino ha perdut massa de pressa la pilota. El Sevilla, amb la possessió, tampoc ha sabut què fer. Tot i així, s'ha trobat amb dues bones accions que han fet lluir Kameni. providencial per aguantar l'avantatge visitant.

Javi Márquez ha perdonat el 0-2, però no Callejón poc després. Quan ha arribat davant Javi Varas, ha fintat el xut per definir a gol i sentenciar el matx, a tretze minuts del final. Quan ja es signava el 0-2, Negredo s'ha trobat amb una pilota per escurçar diferències al 92'. No hi ha hagut temps per a més, i l'Espanyol ha aguantat els darrers instants per sumar una nova victòria. Amb 34 punts, i una nova victòria de prestigi a un camp de Champions, els periquitos certifiquen la seva candidatura europea.

Sevilla: Javi Varas; Martín Cáceres, Alexis, Escudé, Fernando Navarro; Jesús Navas, Zokora (Alfaro, 86'), Romaric, Diego Perotti (Capel, 64'); Kanouté i Luis Fabiano (Negredo, 72')

Espanyol: Kameni, Chica, Forlín (Amat, 46'), Víctor Ruíz, Dídac; Javi Márquez (Duscher, 60'), Baena; Luis García, Verdú, Callejón, i Álvaro (Iván Alonso, 80')

Gols: 0-1, min. 40 Callejón; 0-2, min. 77 Callejón; 1-2 min. 92 Negredo

Àrbitre: Velasco Carballo (Col. Madrileny). Ha amonestat Forlín (32'), Luis García (78') i Alexis (86')