Espanyol
Esports Futbol 19/09/2012

Pochettino: "La sanció hauria de ser la mínima, mai he tingut cap problema amb els àrbitres"

El tècnic assumeix la sanció però demana que no sigui exagerada. Creu que la seva baixa a la banqueta "no afectarà al rendiment de l'equip" i reconeix que s'està treballant per corregir "la solvència i contundència" defensives

Efe
2 min
Mauricio Pochettino, durant el partit entre l'Espanyol i l'Athletic Club

Sant Adrià del BesòsMauricio Pochettino ha assegurat que la possible sanció que rebrà per part del Comitè de Competició després de l'acta de l'àrbitre del partit contra l'Athletic "hauria de ser mínima", i ha recordat que mai no ha tingut "cap problema amb els àrbitres" en els gairebé quatre anys que fa que entrena.

"Sóc respectuós", ha dit el tècnic, el qual, de tota manera, no ha amagat el seu malestar: "Segueixo enfadat perquè crec que ha estat una injustícia i que l'acta no reflecteix el que va passar. No vaig dir el que hi ha escrit".

El col·legiat, Pérez Montero, escriu que Pochettino va sortir a buscar-los "demanant explicacions, cridant [...], intentant accedir al vestidor sense aconseguir-ho".

El tècnic no serà a la banqueta ni tampoc el seu segon, Toni Jiménez, també sancionat. Jesús Pérez, preparador físic de l'equip, exercirà d'entrenador. "L'únic que canviarà és que seré a dalt, al lloc que em deixin estar. Les decisions les seguiré prenent jo", ha explicat.

Sobre la importància de l'absència a la banqueta, Pochettino ha reconegut que la comunicació "no serà tan fluida i les ordres es donaran amb una mica de retard, però no hauria d'afectar el rendiment". En aquest sentit, ha descartat fer servir el telèfon o l'ordinador i ha apostat "per algun tipus de 'walkie-talkie'".

Al marge de la sanció, Pochettino ha valorat el moment esportiu del bloc després de l'empat: "Hem tallat una dinàmica negativa i l'empat convida a l'optimisme. El futur està viu, l'equip té fortalesa i va cap endavant. Té una progressió futbolística molt bona i el que hem fet no es reflecteix en els resultats".

El preparador blanc-i-blau ha reconegut que han de millorar "urgentment", sobretot en l'aspecte defensiu. "Però em refereixo al col·lectiu, no a una línia. Cal trobar un equilibri per mantenir la solvència i la contundència, és el que estem buscant, és el nostre objectiu, ara", ha subratllat.

Finalment, Pochettino ha repassat els noms propis. Sobre Longo ha reconegut que "s'ha adaptat més ràpid del que tothom preveia". Davant la recuperació de Colotto ha mantingut que un futbolista "no pot canviar la dinàmica", malgrat que la defensa agrairà el seu retorn. Simao i Stuani "necessiten un procés d'adaptació més gran que la resta", ha acabat.

stats