Espanyol
Esports Futbol 26/11/2012

Un pobre 2012 condemna Pochettino

El tècnic argentí ha aconseguit només el 30,5% dels punts en aquest any natural. Especialment des del febrer, la dinàmica de l'equip ha sigut molt negativa amb 24 punts sumats de 93 possibles

Natalia Arroyo
2 min
Mauricio Pochettino, entrenador de l'Espanyol

BarcelonaNo és ara, després de la derrota contra el Getafe, que es qüestiona la feina de Mauricio Pochettino al capdavant de l'Espanyol. Ja fa setmanes que es debat sobre la seva capacitat d'activar un equip en caiguda lliure des del mes de febrer.

El 2012 ha sigut un molt mal any per a Pochettino. El tècnic de l'Espanyol ha començat molt malament el curs actual, sumant només 9 punts de 39 possibles (23%). La dinàmica negativa d'ara se suma a un perillós final de temporada 2011/12, en què l'equip va desfer les il·lusions d'haver trepitjat zona europea durant bona part de la campanya per acabar patint per esquivar el descens. Ara, al pou de la classificació, la situació s'ha convertit en dramàtica.

Un final de Lliga desastrós

L'estadística dels primers cinc mesos de competició va ser molt dolenta: entre Copa del Rei i Lliga, es van jugar 26 partits amb un balanç de 7 victòries (27%), 8 empats (31%) i 11 derrotes (42%). Si fem números en Lliga des del mes de febrer (perquè el gener va mantenir la inèrcia del 2011, amb dos empats i dues victòries en Lliga, tot i patir l'eliminació en Copa a mans del Mirandés), els números són encara més dolents: 15 punts de 54 possibles (27%) en la temporada 2011/12. En total, 24 punts de 93 en joc (26%).

En caiguda lliure

Després de guanyar 1-0 el Mallorca a Cornellà-El Prat el 28 de gener, l'Espanyol era cinquè amb 31 punts. Era la jornada 21. Divuit partits després, l'Espanyol va caure fins a la 14a posició amb 46 punts, a només cinc del descens marcat pel Vila-real.

Res canvia el 2012/13

La dinàmica es manté en aquest inici de campanya i, fins i tot, és encara més greu. La millor ratxa a favor són quatre partits sense perdre i només s'han pogut encadenar dues victòries seguides o dos empats seguits. Mai més. L'equip, a més, encaixa molts més gols dels que marca. En tot el 2012, en Lliga ha marcat 42 gols i n'ha rebut 58. Aquest curs, només ha pogut mantenir la porteria a zero en dues ocasions (contra el Màlaga i la Reial Societat) i ha encaixat dos gols o més en 8 dels 13 partits disputats.

Totes aquestes dades, sumades al fluix joc de l'equip en els últims partits, ha derivat en un ambient de crispació contra Mauricio Pochettino, que s'autodefineix com "el màxim responsable de la situació de l'equip".

stats