Espanyol
Esports Futbol 30/03/2011

Pochettino: "Contra el Racing ens tocarà jugar un futbol lleig"

El tècnic periquito no s'atreveix a xifrar en 58, com va dir Luis Garcia, els punts necessaris per jugar a Europa l'any que ve però sí que creu que guanyar el Racing diumenge marcarà "bona part de la sort de la temporada"

Natalia Arroyo
2 min
Pochettino gesticula durant el Llevant-Espanyol.

BarcelonaMauricio Pochettino segueix treballant amb la mirada fixada en el proper compromís de Lliga contra el Racing de Santander, previst per diumenge a les 17.00 hores a Cornellà-El Prat. L'argentí té quatre jugadors tocats, Javi Márquez, Aldo Duscher, Raul Baena i Dani Osvaldo, i n'està pendent per valorar si podrà comptar amb ells o no.

Sobre Baena, ha reconegut que "té molèsties al quàdriceps, sensacions similars a les d'anteriors lesions que ha tingut a la mateixa zona", i que ara el club està pendent de veure "què diu l'informe mèdic". Més optimista s'ha mostrat amb l'estat de forma d'Osvaldo, de qui ha dit que està "entrenant molt bé i està al mateix ritme que els companys", la qual cosa el deixa amb "possibilitats d'entrar en la convocatòria i en l'onze".

I és que contra el Racing de Santander l'Espanyol necessitarà gol i necessitarà la seva millor versió, perquè una victòria "marcaria molt de cara al tram final". "Si guanyem, seguirem amb les aspiracions intactes", ha dit el tècnic, que ha assegurat que la plantilla "no pensa en res més que no sigui la victòria, sense mirar què pot passar amb els altres resultats".

Davant, Pochettino s'espera un rival que juga "amb les línies molt juntes, que proposa un futbol directe, que treballa molt bé les segones jugades" i preveu "un partit incòmode", perquè el Racing és un d'aquells equips que "es planta al teu camp a través d'una pilota penjada directament als puntes".

Còmode en la descripció del Racing, avui l'argentí s'ha explaiat en l'anàlisi de l'adversari. "És un equip estret", ha resumit, mentre que ha advertit que si l'Espanyol no té "la capacitat de moure ràpid la pilota i ser dinàmic", patirà. "Si no anem predisposats a topar amb un joc lleig, a jugar un partit travat, tindrem dificultats".

Per acabar, Pochettino ha resolt que no sap si seran 58 punts o quants els que podrien certificar la plaça europea per a l'any que ve. "Estadísticament, potser sí que aquesta xifra ens classifica, però nosaltres només podem centrar-nos en el partit de diumenge, perquè aquests sí que són tres punts fonamentals".

I sobre la vaga, Pochettino ha reconegut que se li fa "difícil opinar" perquè no té "tots els elements per poder jutjar la posició de cada club". En qualsevol cas, comparteix "la postura de l'Espanyol de dur el debat al diàleg, i no a la vaga".

stats