Espanyol
Esports Futbol 15/04/2012

L'Espanyol fa un partit completíssim i goleja el València per seguir aspirant a Europa (4-0)

Cristian Gómez i Verdú han obert el marcador amb dos gols consecutius prop de la mitja hora de joc i Álvaro, al minut 58, ha sentenciat el matx. Amb tot decidit, Uche ha arrodonit la golejada

Joan Verdú celebra el gol que ha marcat contra el València

Cornellà de LlobregatL'Espanyol ha aconseguit aquest migdia una victòria molt important i contundent contra un fluix València (4-0) que el torna a situar de ple en la lluita per les places europees. Els blanc-i-blaus, a l'espera del que facin els seus rivals directes aquesta tarda, dóna un cop sobre la taula després d'un partit molt seriós i madur. Cristian Gómez ha obert el marcador al minut 25 i, poc després, Verdú ha deixat el marcador amb un còmode 2-0 abans del descans. Al quart d'hora del segon temps, Álvaro ha sentenciat amb el 3-0 i Uche, a deu minuts del final, ha arrodonit la golejada amb el 4-0 definitiu.

El primer temps ha sigut una lluita intensa entre dos equips amb voluntat de tenir la pilota i clara vocació ofensiva. Ni l'Espanyol ni el València s'han volgut entretenir gaire amb la possessió i de seguida han buscat la porteria contrària. Això ha accelerat el ritme de joc, l'ha mantingut a un nivell de revolucions força alt, però amb tendència al joc directe. Malgrat això, als primers minuts no s'han vist ocasions de gol.

I en la primera acció de mèrit, l'Espanyol, que ha estat lleugerament superior al València pel que fa al domini territorial, ha obert el marcador després que Cristian Gómez rematés una magistral jugada de Sergio García per la banda dreta. El davanter ha deixat assegut a Mathieu amb un retall sec a la línia de fons, per fer una centrada rasa al cor de l'àrea petita, on el jove del filial ha definit per fer l'1-0.

Animat, còmode i sense patir per controlar Jonas i els ràpids Pablo i Jordi Alba per bandes, l'Espanyol ha pogut fer el 2-0 de seguida, aprofitant que el València ha passat uns minuts grogui després d'encaixar el gol. Verdú, sol a la frontal de l'àrea, ha engaltat un xut que s'ha colat directe a l'escaire, impossible per a Guaita.

L'escenari de partit ha canviat a partir de llavors. El València ha assumit més protagonisme amb la pilota i l'Espanyol, sense tancar-se, s'ha recollit una mica més, pendent de sortir amb agilitat a la contra. Així, Weiss, Sergio García i Javi López han pogut ampliar l'avantatge abans del descans. Pel bàndol xe, les curses de Mathieu per l'esquerra i l'arribada de Parejo han inquietat una mica Cristian, que tornava a ser el porter titular després de no ser-ho des del gener, quan es va lesionar.

A la represa, el partit ha seguit el guió d'abans del descans. El 2-0 exigia el València fer un pas endavant, arriscar, i permetia l'Espanyol viure reservat als contraatacs. Per això Pochettino va redissenyar l'equip, situant primer Weiss, molt més ràpid que Uche, en punta i, a partir del minut 55, a Álvaro per l'eslovac. El badaloní, justament, ha sigut l'encarregat de sentenciar el triomf dos minuts després de sortir al camp. En una errada defensiva del València, Sergio García encara Guaita i cedeix perquè Álvaro, amb molta sang freda, acabi rematant a porteria buida.

Amb el 3-0, el partit ha avançat molt tranquil. El València, sense idees però amb l'orgull de voler remuntar, ha carregat el joc sobre Aduriz, que havia entrat al descans. Però la defensa periquita i Cristian Álvarez han estat molt atents per controlar el joc directe valencià.

L'equip d'Emery no ha trobat en cap moment el camí del gol i l'Espanyol, molt més intens i concentrat, ha pogut fins i tot ampliar la golejada. De fet, a deu minuts del final i entre 'olé' i 'olé' de la grada, Kalu Uche ha arrodonit el marcador fent el 4-0 amb un hàbil xut creuat davant la sortida del porter Guaita.

Fitxa tècnica

Espanyol: Cristian Álvarez; Javi López, Raúl R., H. Moreno, Dídac; Baena, C. Gómez (Víctor Sánchez 63'); Sergio García (Rui Fonte 81'), Verdú, Weiss (Álvaro 55'); Uche

València: Guaita; Barragan, Rami, R. Costa, Mathieu; Topal, Parejo (Aduriz 46'); Pablo Hernández (Feghouli 46'), Tino Costa, Jordi Alba; Jonas (Canales 66')

Gols: 1-0, Cristian Gómez (26'). 2-0, Verdú (29'). 3-0, Álvaro (57'). 4-0, Uche (79')

Àrbitre: Iglesias Villanueva (comitè gallec). Ha amonestat Jordi Alba (6'), Pablo (21'), Dídac (33'), Tino Costa (70’), Mathieu (71’), Baena (71’), Víctor Sánchez (72’), Aduriz (88').