Espanyol
Esports Futbol 27/03/2012

L'Espanyol confirma la reestructuració del futbol base i reconeix que haurà de deixar marxar jugadors importants

El portaveu del Consell, Rafael Entrena, confirma el nomenament d'Àlex Garcia com a nou responsable del futbol base de l'Espanyol, la dimissió d'Antonio Morales, fa una crida per millorar la mobilitat als accessos i anuncia la necessitat de vendre jugadors per qüestions pressupostàries

Natalia Arroyo
2 min
Rafael Entrena, portaveu del Consell d'Administració de l'Espanyol

Cornellà de LlobregatAquesta tarda s'ha reunit a Cornellà-El Prat el consell d'administració de l'Espanyol, i Rafael Entrena, el seu portaveu, ha exposat la versió del club dels diferents aspectes d'actualitat de l'entitat.

Dins el reestructurament del futbol base del club, el consell nomena Àlex García com a nou coordinador del futbol base, que passarà a ocupar el càrrec que fins ara tenia Ferran Manresa. "L'Àlex entra en el perfil del que busquem. És exjugador de la casa i té experiència amb el nostre futbol base". Entrena creu que ara és "un bon moment" perquè és durant aquests mesos quan es perfilen les plantilles de la propera temporada. També s'ha confirmat la dimissió d'Antonio Morales com a responsable del futbol base, una dimissió que implica que deixarà de tenir tots els càrrecs que tenia, de conseller i de representant a la FCF. "Com ja va fer Joan Collet fa uns dies, volem agrair la seva tasca. Però en aquest nou marc de competències del futbol base que estem començant, hi ha hagut divergències amb ell i, per això, no seguirà al capdavant del projecte, com ens hauria agradat".

Rafael Entrena ha explicat les novetats en els accessos a l'estadi, en obres des de fa alguns mesos però que encara estan molt endarrerides, i reivindica "una actuació ràpida i eficaç de les administracions públiques per facilitar el transport als socis de l'Espanyol, perquè més de 400 vehicles no pot ser que només tinguin una sortida a l'autopista".

El portaveu ha tret pit de "l'aposta del consell per un projecte esportiu que molts van titllar de poc ambiciós al principi de temporada" i que els resultats estan demostrant que era bo. "I hem fet un esforç al mercat d'hivern per fer incorporacions que són l'enveja de molts clubs".

"Tenim un somni –ha afegit Entrena, en relació a les aspiracions europees del club– i, en aquest sentit, el Consell ja ha iniciat els tràmits per obtenir la llicència UEFA. Estem al dia dels deutes per poder-la obtenir i ara només falta que puguem gaudir-la i aprofitar-la".

"Una de les apostes d'aquest consell és el rigor pressupostari i això implica prendre decisions que no sempre són populars. Però la nostra voluntat és tancar l'exercici amb dèficit zero", ha explicat Entrena. I, ampliant sobre aquesta idea de les idees que no agraden a l'afició, ha dit: "La tresoreria que tenim és la que tenim. Estem fent un esforç per mirar de mantenir al màxim l'ambició esportiva, però potser s'han d'assumir vendes d'alguns jugadors perquè tot s'ha d'encabir en el tema pressupostari. Ja ens agradaria quedar-nos amb Coutinho molts anys, però segurament el que demanaran per ell serà inassumible".

stats